Доган обърка гласуването само с едно телефонно обаждане

0
Само едно телефонно обаждане на Ахмед Доган и сметките за гласуването на промените в конституцията се объркаха
Само едно телефонно обаждане на Ахмед Доган и сметките за гласуването на промените в конституцията се объркаха Снимка: © Булфото

Само едно телефонно обаждане на Ахмед Доган и сметките за гласуването на промените в конституцията се объркаха.

Това обяви лидерът на НФСБ депутатът Валери Симеонов пред Нова телевизия. Самият той бил изненадан от оставката на правосъдния министър Христо Иванов и на лидера на ДСБ Радан Кънев, предаде BIG5.

"Трябваше да изчакат. Това бяха прибързани реакции и оставки. ДПС се качиха на последния вагон на влака. Имаше телефонно обаждане от пашата от сараите. Това доведе до промяна в поведението им след почивката. Преди това те изобщо не гласуваха. Влиянието на тяхната група от 34 души щеше да е решаващо, ако бяха продължили да не подкрепят", заяви Валери Симеонов. Според него в ДПС са объркани и затова някой трябва да им казва какво да правят.

Патриотът разкри за разцепление във РБ. "Във вторник на среща при председателят на НС Цецка Цачева присъства Лукарски и декларира, че се разграничава от Кънев и Иванов. Обяви, че това не е позиция на РБ. Луккарски каза, че не подкрепя и по никакъв начин не е склонен и би гласувал за предложение 6:2 в полза на прокурорите", заяви Симеонов.

Днес е рано за нов министър, но до края на седмицата може да има, обяви пък депутатът на ГЕРБ Цвета Караянчева. Точно нея изпратиха от партията на Борисов да се обяснява и да защитава вчерашните решения на парламента за съдебната реформа и ВСС.

Предложението на АБВ за по-голяма прокурорска квота във ВСС получи най-голяма подкрепа. "Професионализмът трябва да води политиците. Иначе може да се каже, че Кънев ще кадрува във ВСС", каза Караянчева. 

"Това е петата поправка на конституцията може да има и шеста. Има специфика, но не може да се каже нищо не е направено.  Аз лесно ще обясня в Кърджали, защото има още 7 партии в НС. Вземете Атака, те гласуваха за предложението на АБВ. Не може да пускаш песновки във фейса и да чакаш някой да ти обърне внимание. Това е кауза и трябва да обясняваш в парламента", нападна Радан Кънев депутатката на ГЕРБ.

Когато има оставки и трусове това не се отразява добре и на нас в ГЕРБ, категорична бе Караянчева. Според нея Христо Иванов не си е свършил работата, трябвало е през изминалите месеци да ходи при парламентарните групи да обяснява и да говори.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари