Доброволци почистват плаж "Аркутино"

0
"Чистата Коледа" е традиционната кампания за почистване на черноморските плажове, която се повежда за пета поредна година
"Чистата Коледа" е традиционната кампания за почистване на черноморските плажове, която се повежда за пета поредна година Снимка: Facebook / Lessplastic Bulgaria

"Чистата Коледа" е традиционната кампания за почистване на черноморските плажове, която се повежда за пета поредна година

Тази година акцията “Чистата Коледа” преминава под мотото ”Морето не е за една ваканция”. Идеята, посочват организаторите, е да се насочи общественото внимание към тази ценна природна даденост, която имаме и извън традиционния летен сезон, предава БТА.

Почистването на плаж Аркутино започна тази сутрин и ще продължи до ранния следобед.

“Носете си коледните пуловери, шапките, еленските рога, облечете костюма на Дядо Коледа или се дегизирайте като Снежанка. Нека пременени направим общ коледен подарък на Черно море“, призоваха от доброволческата инициатива "Лес Пластик" ( LessPlastic Bulgaria) в официалната си Интернет страница.

Екоактивистите ще завършат 2022 година с втора подобна инициатива, която ще се проведе на плаж “Камчийски пясъци“ на 28 декември.

"Чистата Коледа" е традиционната кампания за почистване на черноморските плажове, която се повежда за пета поредна година.

Между Коледа и Нова година доброволците, които имат отношение към морето и опазването му, събират отпадъци с приблизително тегло от половин тон. До този момент, в резултат на почистванията, са събрани над 2 тона пластмасови отпадъци, а доброволците, взели участие, са над 150 от цяла България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари