Доброволци обзаведоха дома на изстрадало семейство

3
Милена, която от години гледа болния си мъж: Ситуацията, в която се намираме е ужасяваща
Милена, която от години гледа болния си мъж: Ситуацията, в която се намираме е ужасяваща Видео: Флагман

Доброволци обзаведоха апартамента на изстрадало семейство от бургаския ж.к."Меден рудник", осигурявайки им всичко най-необходимо, за да живеят нормално.

Фейсбук групата „Шофьори Бургас“ и патриотите от ОЗБГ, организираха светкавична акция по намирането, доставянето, сглобяването и подреждането на куп мебели до апартамента на 47-годишната Милена, която от години гледа болния си мъж.

Ежедневно трябва да пие хапчета. Той не може да го прави сам и аз трябва да съм до него денонощно. Понеже е скован на легло се налага и да се правят специални превръзки, за да не започне да се умъртвява тъканта на гърба му. Ситуацията, в която се намираме е ужасяваща. Всеки ден сменям марли, памперси и храня мъжа си. Животът ми се превърна в ад, но го обичам и няма да го оставя“, проплаква Милена, цитирана от "Флагман".

Тя е пенсионер от 10 години. Тогава за пръв път се сблъсква с депресията и мъжът й започва да се грижи за нея. По ирония на съдбата обаче, точно когато тя се оправя, той получава първия си инсулт.

Две години по-късно следва и втория, който прави 48-годишния асансьорен техник 50% инвалид. Двамата получават пенсия от държавата. Тя - минимална, в размер на малко над 100 лева, а той - около 200 лв.

Принудени са да живеят с не повече от 300 лева.

Лекарите препоръчват на мъжа й да прекарва повече време на чист въздух, където я няма суматохата на големия град. Затова семейството се мести на вилата си извън Бургас, където последствията от втория инсулт малко по малко започват да отшумяват. Животът обаче е решил да си изиграе поредната лоша шега с изстрадалото семейство.

На 26-тата годишнина от сватбата им мъжът на Милена получава трети инсулт, който го довършва.

Той излезе на разходка, но не се върна. Тръгнах да го търся и го намерих паднал в храстите покрай пътя. Едвам успях да го довлека до вилата, никой не ми помогна. Уплаших се страшно много, започнах да си мисля най-лошото. Веднага позвъних на 112, но понеже вилата е далеч от най-близкото лечебно заведение не знам даже откъде дойде линейката – от Созопол или от Приморско. Пристигна след час и макар лекарските грижи, мъжът ми остана скован на легло“, спомня си с мъка 47-годишната жена.

Завръщайки се в жилището си в "Меден Рудник" семейството става свидетел на ужасяваща картина. Всички мебели са унищожени от влага, все едно е имало наводнение. Милена започва борба както с болестта на мъжа си, така и с ужасяващите условия, в които са принудени да живеят.

Лекарите дават надежди, че мъжът й може да се оправи и да се върне поне до известна степен към нормалния живот. За жалост за момента се въздържат от точни прогнози. Лечението е скъпо и семейството едва успява да се справя с огромните разходи.

Трябва да караме месеца с 300 лева, а месечно, само за лечението, харчим не по-малко от 600-700 лева. В това число влизат лекарствата, превръзките, памперсите, спирт и риванол, както и специалната храна, с която трябва да храня изстрадалия ми мъж и отоплението, което според лекари е задължително. На климатик сме, нямаме парно и сметките са непосилни. Благодаря се за това, че имам една прекрасна дъщеря и един прекрасен баща, които непрестанно помагат. Но държавата, до момента не е направила нищо. Абсолютно нищо!”, разплака се Милена.

След като в медийното пространство излезе информацията за трагедията на това българско семейство, от Социални грижи „Меден Рудник” се обаждат на Милена и я умоляват да подаде молба. Резултатът?

Еднократна помощ в размер на 300 лева.

Момчетата от „Шофьори Бургас” и ОЗБГ ни предоставиха всичко необходимо и аз съм им искрено благодарна и задължена. Искам да кажа, че вече имаме много храна и продукти. Това, от което имаме нужда са средства за закупуването на лекарства и памперси, както и за плащането на сметки за ток и вода. Не можем да се справим, отчаяни сме”, казва силната духом Милена, която през последните 5 години е преминала през огън и лед за да осигури здравето на мъжа си, когото обича безпределно.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари