Доброволец от БЧК - Русе: Надяваме се хората да си останат вкъщи!

3
БЧК - Русе раздава безплатна вода заради жегите
БЧК - Русе раздава безплатна вода заради жегите Видео: Русе Медиа

БЧК - Русе раздава безплатна вода заради жегите

13 стека с безплатни бутилки минерална вода раздаде днес БЧК - Русе заради жегите. Заедно с водата доброволците правят и информационна кампания, с която предупреждават хората за рисковете от високите температури. Днес акцията е в централната част на Русе, а утре ще бъде в кв.“Възраждане“.

Надяваме се хората в това горещо време да си останат вкъщи, тъй като има големи опасности от влошаване на здравословното състояние след топлинен или слънчев удар. Запознаваме всеки с рисковете от големите горещини днес и утре“, сподели Павлин Петров от БЧК - Русе, предава Русе Медиа.

Вниманието е насочено специално към възрастите хора, които пазаруват в най-горещите дни, както и към децата.

От Община Русе пък обособяват временен пункт до 21 юли пред сградата на Съдебна палата, където от 11:00 до 15:00 ч. ще бъде предоставяна безплатна минерална вода на гражданите. В обособената шатра служители от отдел „Здравни дейности“ ще измерват кръвното налягане на нуждаещи се за предотвратяване на спешни медицински състояния. Те ще правят и консултации за превенция на здравословни проблеми при високи температури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари