Доброто име на „Стомана” по-важно от живота и здравето на хората!

1
А какво става с доброто име на перничани, които не могат да се изкъпят и се бият за туби с вода?
А какво става с доброто име на перничани, които не могат да се изкъпят и се бият за туби с вода?

НОВИНИТЕ ДНЕС, 16.01.2020 Г.

- МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ СЕ НАПЪНА И РОДИ ХОЛДИНГ

Поредната пожарникарска идея днес се обви в министерско решение и хвърли населението на територията в нов, неназован ужас. Явно много демократичен, ГМР е решил, че не си е редно само Перник и още няколко десетки общини да страдат. Страданието трябва да обхване всички. По този начин ще се роди и чувство на съпричастност и равноправие, а Перник и другите безводни пустинни градове няма да се чувстват дискриминирани. Естествено, както във всяка една друга идея на ГМР, в основата й стоят преразпределянето на едни милиони. Всъщност, лапсус, милиард лева. Държавен холдинг, който да обединява държавните В и К дружества, да управлява и гради инфраструктура и т.н., прочие благовидни неща. Там, където дружествата са общински, явно им се крои друга балтия, защото няма как да бъдат включени. Винаги се краде по-лесно от голямото и общото, отколкото от малкото, където всеки може да проследи какво се случва. Естествено, мега, супер, хипер и т.н. холдинга ще трябва да се управлява. От наши хора, както се налага. Които съответно ще имат сгради, секретарки, шофьори, леки коли, че и по-тежки такива /на бас, че първата им работа ще бъде покупката на нови автомобили и ловът на секретарки/. Явно, краденето този път ще е на световно ниво.

- НЕНО ОСТАВА В ЗАТВОРА, ЗА ДА ЗАДОВОЛЯЛ НИСКИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ СТРАСТИ.

Разбира се, съдът остави бившият министър Нено в ареста, защото при такова бедствие, жертвеният козел винаги трябва да е под ръка за употреба, ако нещата загрубеят. Току-виж вземат да го пуснат и хората отново да започнат да питат кой е виновен. А пък, не дай Боже, стигнат до извода, че е виновна некадърността на ГМР и цялото Му правителство! Аааа, не! Ще седи там. Пък след това ще го оправдаят, даже може да се превърне в поредния спортист по политология, също като Харизанов.

- ДОБРОТО ИМЕ НА „СТОМАНА” ПО-ВАЖНО ОТ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА.

Възмутените работодатели, до един дружки на ГМР, се възмутиха до дъното на бездушната си душа от разследването в „Стомана” – Перник. Вредяло на доброто й име, не било редно така. Било безотговорно отношение към инвеститор. Явно добре си е постлал инвеститора. И да попитам капиталистите – кое е по-важно за вас – вода за хората, която е основно благо и право на хората, или доброто име на някой си инвеститор?!? А ако този инвеститор наистина има роля в тази криза? А какво става с доброто име на перничани, които не могат да се изкъпят и се бият за туби с вода?

- ЦИРКЪТ С ВОТА ПРЕДСТОИ.

ДПС заяви, че ще подкрепи вотът на недоверие към правителството. Което означава, че ГМР ще зависи от волята на ВОЛЯ и АТАКА. Без съмнение повод за нови договорки. А всъщност ДПС може да подкрепи вота и като излезе от залата, нали? Или Пеевски с лично пръстче ще натисне бутончето, за да изклати Борисов? Айде бе!

- ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ.

В рамките на консултациите за промени в Конституцията, днес Президентът Радев се срещна с представители на Висшия адвокатски съвет, за да чуе тяхното професионално мнение за промените. За съжаление предстояща промяна на Конституцията ще стане залог на политическите обвързаности, а не на професионално мнение и рационално решение. Защото основното правило за приемане на адекватни и работещи закони, е те да се приемат от морални, достойни и знаещи хора. Тоест, липсва ни основната предпоставка за подобна промяна. Защото престъпници не могат да гласуват добър закон. Те ще гласуват за закон, който ги устройства и чрез който никой няма да може да ги контролира.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари