Доброслав Димитров: Има две големи предизвикателства пред бизнеса у нас

0
Това са липсата на предвидимост и работна ръка, коментира председателят на Българската асоциация на софтуеърните компании
Това са липсата на предвидимост и работна ръка, коментира председателят на Българската асоциация на софтуеърните компании Снимка: bTV / стоп кадър

Това са липсата на предвидимост и работна ръка, коментира председателят на Българската асоциация на софтуеърните компании

Има две големи предизвикателства пред бизнеса у нас - липсата на предвидимост и на работна ръка. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Доброслав Димитров, председател на Българската асоциация на софтуерните компании.

Аз съм длъжен да гледам положително и с надежда към бъдещето, но с абсолютната яснота, че не винаги нещата не се случват така, както ги плануваме. Това, което в момента се случва в българската икономика, следва тенденциите, които се случват малко по-западно от нас“, заяви той.

Димитров посочи, че Германия е в рецесия от началото на годината, а лихвите по заемите в ЕС и в САЩ растат от миналата година насам. Според него това неминуемо ще засегне и България.

„На мен случващото се в момента ми прилича много на 2008 г., когато по гледахме по Си Ен Ен как се случваха едни много неприятни неща в САЩ. Тук имаше едно успокоение, но всичко това дойде и при нас през 2009 г.“, посочи още той.

Експертът е категоричен, че у нас процесите в икономиката се служат със закъснение от около 9-12 месеца.

Тези разговори, които изглеждат невинни в предизборната кампания, имат реални изражения за бизнеса“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари