Добре дошли в 21 век: Малко да духне вятър и оставаме без ток

1
Няколко софийски села останаха без ток 4 дни
Няколко софийски села останаха без ток 4 дни

Няколко софийски села останаха без ток 4 дни

4 дни без ток останаха села в Софийска област. И макар към момента електрозахранването да е възстановено, хората настояват за по-добра поддръжка на мрежата, за да не им се налага често да остават на тъмно.

Като причина за липсата на ток от Електрохолд уточняват, че прекъсванията са заради скъсани проводници и паднали дървета върху тях. Към 16:00 часа днес 800 клиенти са без електрозахранване.

Това са предимно имоти без потребление, необитаеми къщи и вилни зони в общините Кюстендил, Невестино, Трекляно, допълват от Електроразпределителното дружество, предаде БНТ.

Ту има, ту няма. И ако за някои това може да звучи като игра, за хората в село Белица такова е положението с тока вече 4 дни. До днес - когато малко преди екипът ни да отиде там, електрозахранваето беше възстановено.

"Малко да духне вятър, малко да падне сняг и ние оставаме без ток. Добре дошли в 21 век".

"6 часа като се стъмни, гледаме да сме заредили раниците за децата, за училище, за детска, да сме оправили бебето и така. Нищо не правим. Лягаме си рано, ставаме по тъмно, с едни свещи се разкарваме напред назад".

През последните 31 дни в 8 от тях са били на тъмно. Проблемите с тока не са само с прекъсването, но и с напрежението, смятат хората.

"Защо не ги разчистват тези дървета, защо не се сменят стълбовете?".

Жители на Панчарево, Бистрица, Драгалевци, Симеоново, Владая и пернишки села внесоха колективна жалба срещу електроразпределителното дружество. Също се оплакват от често прекъсване на тока.

"Почти ежедневно нощно време спира токът, не знам какви превключвания правят, но това някакси ще го преживеем, това което е миналия, първия сняг и този сняг този уикенд беше просто издевателство над хората".

От електроразпределителното дружество заявиха за "По света и у нас", че затруднението в село Белица идва от непочистени пътища и непроходимите терени, през които преминава електропроводът. За столичните квартали обясниха:

"Причината за прекъсванията на електрозахранването в отдалечените махали на община Ихтиман са скъсани проводници вследствие на обледяването им и множеството паднали дървета върху тях. Екипите на ЕРМ Запад не са спирали работа от самото начало на снеговалежите ... Изпратени са допълнителни служители, които се налага да правят дълги пешеходни обходи, за да открият множеството аварии по трасето. Възстановителните работи се затрудняват от непочистени пътища..."

След 4 дни на тъмно, хората в село Белица ни изпратиха с надежда да имат ток, за да могат да се гледат по телевизията. И се молят непрекъснатото спиране на тока да спре веднъж завинаги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Говедар
    Евроатлантическата деградация е третата и потенциално последната ни национална катастрофа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари