Утре преди обяд ще е слънчево, но следобед ще се заоблачи

0
Температурите се повишават
Температурите се повишават

През нощта облачността ще намалее, в много райони до ясно.

Вятърът ще отслабне до почти тихо време. Ще е студено с минимални температури предимно между минус 5° и 0°, по Черноморието 2° - 4°, в София минус 5°.

Утре преди обяд ще преобладава слънчево време, но по-късно от северозапад облачността отново ще се увеличи и ще е предимно висока. Ще духа слаб юг-югозападен вятър и температурите ще се повишат. Максималните ще са между 3° и 8°, в югоизточните райони и малко по-високи, в София около 3°.

Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), предаде Агенция „Фокус”.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември, през деня слабо ще се понижи. 

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд от север облачността ще се увеличи. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са 9° - 11°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините, след временно намаление на облачността, около и след обяд отново ще се заоблачи. Ще е без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад. Ще е умерен, по билата до силен. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

 През следващите три дни времето ще е доста динамично – с чести промени в температурите, вятър и валежи - предимно от дъжд. В четвъртък южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България и в районите, разположени северно от планините. Затоплянето ще продължи, но сутринта на места в Западна и Централна България температурите ще са отново отрицателни, ще има заледявания. Облачността ще бъде предимно значителна, на места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над 1800 метра – от сняг. В ранните сутрешни часове в северозападните райони са възможни поледици. През нощта срещу петък, в петък и събота ще има валежи, на места, главно в Югозападна България и Родопската област - значителни. В източната половина от страната ще остане ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е топло, с дневни температури над 15 градуса; там преваляванията ще са слаби и само на отделни места.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари