ДНК експертиза разкрива съдбата на изчезналия Галин от Русе

7
Сравняват биологичен материал на младия мъж и тяло, изплувало от река Черни Лом
Сравняват биологичен материал на младия мъж и тяло, изплувало от река Черни Лом Снимка: Галин Димитров / Facebook

Радиестезист е категоричен, че Галин е жив и се намира в Русе

ДНК изследване ще разкрие съдбата на изчезналия Галин Димитров от Русе, пише "България Днес"!

Младият мъж изчезва в края на август и вече близо два месеца е в неизвестност. В заплетената мистерия се намесва неидентифицирано тяло, което изплува преди месец от водите на река Черни Лом в местността Селището край село Кошов.

Още тогава трупът е огледан от служители на "Пожарна безопасност и защита на населението", полицията и съдебен лекар, които констатират, че не може да се определи полът му. Тялото е откарано за аутопсия в съдебна медицина при университетската болница "Канев" в Русе. По предположения на криминалисти то е било разкъсано от животни.

За да разберат дали трупът може да е на 30-годишния Галин, от Окръжната прокуратура в Русе назначават ДНК експертиза. "Работим по случая. Ако установим самоличност, ще съобщим на близките, защото не е редно да научават чрез медиите. Ако установим извършено престъпление, ще повдигнем обвинение", категоричен е окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, потърсен за коментар. Той увери, че прокуратурата ще съобщи, когато има развитие по разследването.

"За съжаление от седмици живеем почти само в предположения. Вече не издържаме, просто искаме да знаем какво става", казва пред вестника Ивелин Димитров, брат на изчезналия.

Следите на Галин се загубват именно край русенското село Кошов, докъдето го докарва приятел на баща му. Там иска да си почине за няколко дни, тръгва с раница с малко дрехи. Пристига в къща за гости на 25 август следобед. "Настани се в стая номер 5, но той реално вътре не е влизал. Стоеше отпред пред стаята, с телефона си нещо може би е работил", разказва собственикът Николай Милков. Персоналът му упътва госта до местния магазин.

Хазяинът забелязва, че наемателят е разтревожен да не би някой от Русе да го познае, защото признал пред него, че си има проблеми. Минути след 17:00 часа Галин звъни на телефон 112, че го преследват и го гонят да го убият по поречието на река Дунав. След това изчезва безследно.

Около 18:30 ч. на мястото пристига роднина, който започва да разпитва за Галин и да го търси. "Звъннаха ми от полицията и ми казаха, че има подаден сигнал от 112 за лице, което е заявило, че го гонят да го убиват по поречието на реката", казва кметът на селото Михаил Маринов. В 19:00 часа полицейски екипи предприемат издирване в околността. На хълм край клетка на мобилен оператор намират мобилния телефон на изчезналия.

Именно хълмът е първата точка, която радиестезист посочва на картата си. Това е феноменът Ивелин Иванов, който със замерванията си успява да локализира изчезналия Сашко от Перник. По подобие на случая с момчето, роднините на Галин също оставят храна в гората. През първите седмици дори намират опаковки и таят надежда Галин да е жив и да е добре.

През септември близки и приятели организират акция по издирването на младия мъж. Опасяват се, че може да е уплашен и да не откликне на непознати. Подозират, че може да е изпаднал в депресия или да е отключил друго психично състояние. В последните месеци роднина се сблъсква със здравословен проблем. Оттогава Галин започва да се държи по-различно, но роднините му смятат, че отшумява. Според семейни познати описаното състояние прилича на отключена психоза.

Близките получават записа от обаждането на спешния телефон. Те разпознават гласа на Галин, който казва, че е уплашен и притеснен за живота си и че го гонят и преследват, за да го убият по поречието на река Дунав.

Радиестезистът е категоричен, че Галин е жив. Той първоначално посочва като локация околностите на град Две могили. Напук на разследванията на криминалистите, специалистът смята, че търсеният млад мъж се намира в Русе.

"Нещо се е случило в деня, преди да изчезне. Обади ми се в деня, в който изчезна, да ме пита къде съм. Искаше да дойде на морето при мен. Говореше с кратки изречения", разказва братът на изчезналия - Ивелин Димитров.

Таксиджия

Че е станал свидетел на нещо, което не е трябвало да види, докато кара таксито, предполага братът на търсения млад мъж. Галин е студент трета година в Русенския университет, а в свободното си време припечелва като таксиджия.

"Тъй като брат ми работи като таксиметров шофьор, докато следва в момента, той общува с много хора и работи предимно нощем. Не знаем дали не е станал свидетел на нещо, което да е провокирало някакви негови опасения", предполага Ивелин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари