Днешните абитуриенти били провалено поколение?!

0
Te са също толкова многолики, колкото и възрастните им критици
Te са също толкова многолики, колкото и възрастните им критици Снимка: Kazanlak.com

"Абитуриентите били провалено поколение?! Глупости!

Онези хлапета, които веднага след ефективното влизане на България в Европейския съюз през 2007 г. отидоха да учат в европейските университети като европейски граждани, отдавна завършиха. И започнаха да носят обратно у дома не само знания и умения, а и нова култура.

Същите тези хлапета донесоха нови отношения, видяха света, а и светът тях видя, разбраха, че могат всичко и навсякъде. И донесоха ново самочувствие, нов манталитет, ново желание за доказване. Тези хлапета са първите, които отраснаха без унижението на чакането за виза, за разлика от хиляди българи, които преди това не се бяха завръщали с години, защото не знаеха дали ще получат отново виза за бленувания Запад.

Всъщност днешните абитуриенти са също толкова многолики, колкото и възрастните им критици – сред тях има и много умни младежи и много прости парчета, има талантливи инати и пълни нещастници, има добросърдечни хора и тотални гадняри, има туродлюбиви работяги и абсолютни мързели – има всякакви сред тях, така както има и сред техните родители.

Само дето днешните абитуриенти имат едно голямо предимство – животът е пред тях и имат време да се променят, както за лошо, така и за хубаво.

На добър час, хлапета! Вярваме във вас!"

Автор: Емил Джасим, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари