Днес връчват литературната награда „Елиас Канети“ в Русе

1
За престижното отличие се борят седем претенденти
За престижното отличие се борят седем претенденти Снимка: Община Русе

За престижното отличие се борят седем претенденти

Националната литературна наградаЕлиас Канети“ 2023 ще бъде връчена днес в Русе.

В тазгодишното издание на конкурса номинираните за приза в раздел „Белетристика“ са седем, като претенденти са Бюрхан Керим, Елена Алексиева, Иван Станков, Костадин Костадинов, Николай Терзийски, Йоанна Елми и Ивайла Александрова.

Освен грамота, големият победител ще получи 5000 лева и бронзова статуетка, изработена от скулптора Мая Кубратова, информира БНР.

Награждаването е от 18:00 ч. в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    !@#$
    Нали се сещате, че някои направиха пари около площада, бюста и т.н. "канети". И аз познавам част от тях. Дето им викаше един бивш медиен собственик "Ама това са душевни курви". Липовански, за теб става дума.
  • 2
    2
    88 до 1
    Съгласен съм на 100%!
  • 4
    1
    Бесен
    Бе какво ни го навирате тоя нефелния чифутин постоянно в очите?!! Той нито е българин, не притежава българско гражданство, а турско, няма българско самосъзнание, не знае и български език, просто някакво съвпадение, че майка му го е изсрала точно в Русе! Все едно да ми говорите колко велик българин е оня педераст, Сюлейман Пусси, да еба неговата майка чифутска!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари