Днес Стилиян Петров празнува рожден ден!

1
Честит рожден ден, Стан! Бъди здрав и благословен!
Честит рожден ден, Стан! Бъди здрав и благословен!

“Този мъж не спира да изумява”. Официалният профил на “Астън Вила” коментира точно така снимките, които публикува в профила си в “Туитър”, които показват един голям български човек и футболист по време на тренировка. Да, естествено, че вече знаете, че говоря за Стилиян Петров.

Стан беше капитан на бирмингамския клуб допреди 4 години, когато беше диагностициран с левкемия.

В края на миналия сезон Петров обяви, че е преборил болестта и се включи в тренировките на младежкия отбор. През април той зарадва хиляди хора с изявлението си, че е готов да се завърне в игра.

Искам да покажа, че хората които се борят с тази коварна болест, имат шанс отново да живеят живота си“, заяви тогава Стан.

Другото го знаете – един от най-добрите български футболисти, бивш капитан на националния отбор. Започва професионалната си кариера в Монтана, после играе в ЦСКА, а от 1999 до 2006 година изиграва 234 мача и отбелязва 60 гола с фланелката на “Селтик” /Глазгоу/. През 2006 година преминава в английския “Астън Вила”. Футболист №1 на България за 2003 година. Класиран 4 пъти на 2-ро място (през 2000, 2001, 2005 и 2009 г.) и 2 пъти на 3-то място (през 2002 г. и 2006 г.). И, безспорно, един от най-обичаните български футболисти. Защото освен голям спортист, е и голям човек. С огромно сърце, дух и воля. И не това не е клише. Истина е. Ако не вярвате, погледнете отново снимката по-горе.

Днес навършва 37 години! Честит рожден ден, Стан! Бъди здрав и благословен! И не спирай да изумяваш с таланта, моженето и куража си!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари