Днес е най-студеният ден от седмицата

0
От сряда нататък термометрите ще гонят пролетни стойности около и над 20 градуса
От сряда нататък термометрите ще гонят пролетни стойности около и над 20 градуса

Седмицата започва хладно време. Облачността в понеделник ще е значителна почти над цялата страна

Незначителни превалявания от дъжд ще има следобед и привечер в планините и някои райони около тях в южната половина на страната, информира NOVA

Не се очаква силен вятър, но температурите ще са по-ниски от обичайните за април - в интервала от 10 до 15 градуса. По-осезаем вятър в понеделник ще има в планинските масиви на Югозапад. По високите върхове ще прехвърчи слаб сняг, в ниското - дъжд и сняг. Облачно и мъгливо с температури в топлата част на деня между минус 3 и плюс 4 градуса спрямо надморското равнище.

Понеделникът ще е най-студеният ден през седмицата. Във вторник от юг-югозапад ще започне да нахлува по-топъл въздух, с който температурите ще се повишават. Така от сряда нататък термометрите ще гонят пролетни стойности около и над 20 градуса. Дните с валежи ще са четвъртък и неделя - очакват се краткотрайни, локални, временно интензивни превалявания с гръмотевици с потенциал за дребна градушка.

Около средата на седмицата, с нахлуването на средиземноморски въздушни маси атмосферата ще се насити с познатия прах от пустините на Северна Африка. По-значително запрашаване се очаква в Югозападна България. Така предстоящите валежи в някои райони ще са „кални”.След преминаването на студения атмосферен фронт в неделя, от 11 април за няколко дни ще се радваме на типично априлско време с повече слънце и температури около и над 20 градуса. Между 15 и 17 април предстои нов период с валежи предимно от дъжд в равнинната част на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари