Дмитрий Песков: Влизането на Швеция и Финландия в НАТО няма да укрепи европейската сигурност

0
Русия ще следи отблизо последиците, които ще има това за нейната сигурност, категоричен бе Песков
Русия ще следи отблизо последиците, които ще има това за нейната сигурност, категоричен бе Песков Снимка: РИА Новости

Кремъл каза днес, че присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО в отговор на руската инвазия в Украйна, няма да укрепи сигурността на европейския континент, предаде Франс прес

"Убедени сме, че влизането на Финландия и Швеция в НАТО няма нито да укрепи, нито да подобри архитектурата за сигурност на нашия континент", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, изразявайки тревогата на Москва и обещавайки, че Русия ще следи отблизо последиците, които ще има това за нейната сигурност.

"Това е сериозен въпрос, това е въпрос, който буди у нас безпокойство, и ние ще следим много внимателно какви последици ще има присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО в практически план от гледна точка на нашата сигурност, която трябва да бъде гарантирана по безусловен начин", каза говорителят на Кремъл, цитиран от ТАСС и БТА. 

Песков посочи, че Москва "следи внимателно" изявленията на шведските власти за това, че Швеция няма намерение в случай на присъединяване към НАТО да разполага на своя територия чужди военни бази и въоръжения.

"Нямаме териториални спорове нито с Финландия, нито с Швеция, докато ако Украйна евентуално стане член на НАТО, тогава за Русия би възникнал териториален спор с държава, която членува в алианса", каза Песков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    айдиии
    мада раша ш скача на цяла европа, сетне на целия свят, гиш- гиш, пуа- пуа, падулкени топли, загъвки под път и над път, блиц- крик, а у! тайгар амперкант! топли нокалти! алмаааан, бадго путин исплеска
  • -1
    1
    Да бе
    "Стабилност" ще има когато агресора Сатрапия нападне още 10 бивши републики с идеята да възобнови Съветския съюз. Гнусни рашистки окупатори!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари