Дмитрий Песков: Санкциите срещу Русия удрят самите европейци

2
Русия успя да намери начини да минимизира негативните последици от санкциите, заяви прессекретарят на руския президент
Русия успя да намери начини да минимизира негативните последици от санкциите, заяви прессекретарят на руския президент Снимка: © РИА Новости / Сергей Гунеев

Представителите на Вашингтон не се опитаха да установят диалог с Москва за възможно уреждане на ситуацията в Украйна, заяви прессекретарят на руския президент

"Европа, въвеждайки санкции срещу Русия, предизвиква ефект на бумеранг и засяга интересите на жителите на собствените им страни."

Това каза пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков по повод обявената от ЕС забрана на руски диаманти, съобщават руски медии, цитирани от вестник "Труд".

"Тази тема е обявена отдавна. Това е продължение на търсенето на някакви санкционни решения, които, според авторите на тези идеи, ще ударят Русия. По правило се оказва, че ефектът на бумеранга се задейства частично. Страдат интересите на самите европейци“, добави още Песков.

В същото време Песков посочи, че Русиядосега е успяла да намери начини да минимизира негативните последици от санкциите“.

Следващият пакет от антируски санкции ще включва забрана за диаманти от Руската федерация от 1 януари 2024 г. Европейският съюз ще добави и поетапно въвеждане на забрана за внос на руски диаманти, обработени в трети страни.

Представителите на Вашингтон не се опитаха да установят диалог с Москва за възможно уреждане на ситуацията в Украйна”, заяви Песков в отговор на въпрос дали американските власти са правили опити на срещата на върха на АТИС, където присъства руската делегация, или по други канали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    123
    ПРАВ Е !!! Само за богатия педераст това е лъжа.
  • 2
    1
    Sтанко
    Човека е прав от всякъде, но няма чуваемост пред хората, които завладяха света. Ще продължава да се лее кръв, а финансовата част ще се поеме от глупавия евроатлантик. Как винаги историята ни завърта от към губещата страна... Магарета сме...и сме незначителни...точно като урките...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари