ДКСИ мотае президентския съветник за отнетия му достъп до класифицирана информация

0

Днес стана ясно, че задържането на Илия Милушев е било незаконно

Държавната комисия по сигурността на информацията /ДКСИ/ умишлено или не, мотае президентския съветник Илия Милушев относно отнетия му през миналата година достъп до класифицирана информация. Това показва документ на ведомството, с който разполагаме, пише FrogNews.

От него става ясно, че повече от два месеца ДКСИ не изпълнява окончателното решението на ВАС от 24 март 2021 г., с което се нарежда Комисията да преразгледа и ревизира становището си спрямо отнетия достъп до тайни на Милушев, като „се приложат законите в цялост, свързани с изясняване на фактите“. Любопитното е, че съдебното решение е взето след като магистратите са се запознали с материалите, за които от ДКСИ твърдят, че са били секретни, а Милушев отрича.

Вместо да вземе решение, ДКСИ го бави с процедурни хватки. В писмо до Илия Милушев, комисията го информира, че тепърва ще го запознае с административната преписка, след което ще изиска от него становище и възражения, ако има такива. Едва след това ще се произнесе по казуса. Експерти по национална сигурност споделиха пред екипа ни, че това е традиционен начин да се „тупа топката“, за да може от ДКСИ да се ориентират накъде ще задуха вятъра в политически аспект.

Днес стана ясно, че задържането на Илия Милушев е било незаконно. Освен това срещу него няма до този момент повдигнати обвинения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари