Дивна няма да лежи в затвора

1
Певицата най-вероятно ще плати само глоба
Певицата най-вероятно ще плати само глоба

Красавицата Кристин Илиева, чиито крайници бяха натрошени в жестоко транспортно произшествие, все още не е разпитана от районна прокуратура в град Левски, тъй като се възстановява от травмите си във Военна болница.

Ако 20-годишната манекенка предяви финансов иск към Дивна, каквато възможност й дава законът, певицата ще бъде наказана с по-тежка административна глоба, но дори тогава няма да лежи в затвора, признаха от прокуратурата в Левски, пише Уикенд. Според автотехническата експертиза, направена на автомобила "Тойота Корола", Дивна е шофирала с превишена скорост - 98 км/ч при максимално разрешени 60 км/ч в района на село Българене.

Според мнението на наблюдаващия прокурор от певицата не би следвало да се търси наказателна отговорност, а само административна.

Предложението на обвинението е шофьорската й книжка да бъде отнета за срок от 1 година и да и се наложи санкция от 2000 лева.

"Да, тя е извършила нарушение на пътния правилник, но има смекчаващи вината обстоятелства - не е дала положителна алкохолна проба, а допреди катастрофата не е имала нито една отнета точка, т.е. била е безупречен шофьор.

Освен това трябва да се вземе предвид факта, че катастрофата се е случила на място с лоша пътна настилка и при недобри атмосферни условия. Практиката при подобни казуси е от провинилия се шофьор да се търси наказателна отговорност, когато няма жертви на пътя.

Травмите на пътничката й се водят "средна телесна повреда", коментира представител на районната прокуратура в град Левски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари