Дирекция "Речен надзор - Русе" разследва инцидента с туристическо корабче

2
Съжаляваме за станалото, но най-важното е, че няма пострадали хора, каза собственикът на корабчето
Съжаляваме за станалото, но най-важното е, че няма пострадали хора, каза собственикът на корабчето Снимка: Невена Пенева / Фейсбук

Съжаляваме за станалото, но най-важното е, че няма пострадали хора, каза собственикът на корабчето

Ще бъде извършена щателна проверка за причините, довели до инцидент преди няколко дни с туристическо корабче по река Дунав. Това коментира Иван Жеков - директор на дирекцията "Речен надзор - Русе" към Изпълнителната агенция "Морска администрация", предаде БТА.

Сигнал за случая от името и на други пасажери е подала една от пътничките на корабчето - Невена Пенева.

Тя обяснява, че инцидентът е от 2 юни (петък). След разходката с плавателния съд, при акостирането капитанът съобщил по микрофона, че корабчето е изгубило управление. Така плавателният съд се ударил леко в спрял на понтон друг пасажерски кораб. При инцидента няма пострадали хора. По думите на Невена Пенева децата на корабчето се уплашили и изпаднали в паника. Всички обаче били изведени бързо на сушата.

Жеков обясни, че ще се провери какви са причините, довели до инцидента, както и дали има нарушение на правилата за плаване. Щетите са само материални. За щастие няма пострадали. Инцидентът се разминал само с уплаха. Имало е мигновена реакция и ситуацията е била овладяна.

"Поради техническа причина корабчето е изгубило управление. Щетите са само материални и са незначителни. Когато работиш на вода, се случват такива неща. Съжаляваме за станалото, но най-важното е, че няма пострадали хора", каза Валери Иванов - мажоритарен собственик на "Дунавски драгажен флот", чиято собственост е корабчето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Нафарфориййййй
    Ашоле - най сетне да се занимаят и с нещо дето им е работа, а не само с тъпотии да се подпичкват!
  • 1
    2
    fsasags
    поне не трагедия като в Индия , но и ние ще сме суперсила ...ядрена
  • 9
    1
    Попрепатил
    Тоя Жмеков е 197.00 кила тегло. Няма и силите да се качи до кабинета си на втория етаж. Назначава само тези които са му платили преди изпита, и задължително с тегло над 170.00 кила тегло. За PSC в Русе да не говорим. Има ли, няма ли само Чаушеску знае, ама той разтрелян.Тези в сградата на брега на Данюбето са за тотална смяна и измитане.След инцидента имаше ли PSC, P&I Club, FSI и так далее? Не нали? Амието кой ще му купи още един апартамент на Жмеков, а именно мълчанието по случая и заинтересованата страна.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари