Директорът на ТЕЦ - Бобов дол: Ток няма да има, ако спрем въглищните централи

0
Любомир Спасов отиде на срещата в Народното събрание за бъдещето на въглищните централи
Любомир Спасов отиде на срещата в Народното събрание за бъдещето на въглищните централи Снимка: Иван Лазаров, БТА

Любомир Спасов отиде на срещата в Народното събрание за бъдещето на въглищните централи

Освен тези централи и АЕЦ, ние друга базова мощност нямаме. Ако спрем въглищните централи, ток няма да има.

Това заяви пред журналисти инж. Любомир Спасов, изпълнителен директор на ТЕЦ - Бобов дол, преди срещата в Народното събрание за бъдещето на въглищните централи.

Доста обмислени са исканията, всичко може да бъде прието без да се случва някакъв колосален компромис“, посочи той за насрочената за 11:00 часа среща на протестиращи енергетици и миньори с представители на управляващите.

Искаме да видим какво ще предложат от отсрещната страна“, коментира инж. Спасов, предаде БТА.

Припомняме ви, че премиерът акад. Николай Денков промени мястото на срещата с протестиращите енергетици и миньори снощи, след като те не потвърдиха присъствието си на разговорите в Раднево, на които министър-председателят ги покани по-рано и пожелаха да представят исканията си във връзка с териториалните планове в парламента. От пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че разговорите ще се проведат днес в зала 134 на Народното събрание.

В срещата се очаква да се включат също министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, и на икономиката и индустрията. Очаква се да участват и лидерите и народни представители от политическите партии, които подкрепят правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Въглищар
    И заплата за тази номенклатура няма да има.
  • -1
    2
    до 1
    Ти специалист по енергетика ли си, или поредния „полезен идиот“?!? Простите поляци що ли си оставят ТЕЦ-овете до 2046-та?!? Няма да проумеете, че ВЕИ-тата могат да бъдат само допълващи, а никога основни мощности в енергетиката!
  • -3
    1
    Ха-ха-хаwpicr
    Поредните фалшиви кумунярски ЛЪЖИ! Никой не им вярва на тези жалкари протестуиращи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари