Директорът на "Гранична полиция": Не достигат близо 1300 гранични полицаи

0
Граничарите страдат и от липса на адекватна техническа обезпеченост, призна директорът на ГД "Гранична полиция" гл. ком. Росица Димитрова
Граничарите страдат и от липса на адекватна техническа обезпеченост, призна директорът на ГД "Гранична полиция" гл. ком. Росица Димитрова Снимка: БГНЕС

Граничарите страдат и от липса на адекватна техническа обезпеченост, призна директорът на ГД "Гранична полиция" гл. ком. Росица Димитрова

Мигрантите, които опитват да преминат нелегално границата ни, стават все по-агресивни. Българските гранични полицаи продължават да изпълняват дълга си, въпреки че срещу тях стоят хора, за които човешкият живот няма никаква стойност. Това коментира в ефира на Bulgaria ON AIR директорът на ГД "Гранична полиция" гл. ком. Росица Димитрова.

"Най-натоварена е границата ни с Турция, охраняването ѝ е изключително трудно, а в него са включени полицаи от редица дирекции на МВР, както и военни", посочи тя.

"Близо 1300 души не достигат в редовете на "Гранична полиция". Ако бъдат наети, няма да се налага техни колеги от други дирекции да се включват в охраната на браздата", изтъкна гл. ком. Димитрова. По думите ѝ капацитетът на дирекцията никога не е увеличаван.

"Техническите средства, с които граничарите разполагат, също са проблем. Липсата на високопроходими автомобили в някои части на границата, оръжията и тежките бронежилетки затрудняват сериозно служителите и работата им. Вече обаче са обявени обществени поръчки за нови по-модерни жилетки и други технически средства, както и за дрехи и обувки", изтъкна още директорът на "Гранична полиция".

Гл. ком. Димитрова коментира, че компрометираните участъци по южната ни граница, за които се говори от години, вече са възстановени.

"Все още обаче има места, на които мобилните мрежи нямат покритие, което затруднява граничните полицаи да повикат подкрепление, ако това се наложи", призна Димитрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари