Директорът на АЯР: Прекъсването на връзките с Русия ще е катастрофа за ядрената ни централа

2
Унгария, България, Финландия и Словакия са против налагането на пакет от санкции срещу „Росатом“
Унгария, България, Финландия и Словакия са против налагането на пакет от санкции срещу „Росатом“

Унгария, България, Финландия и Словакия са против налагането на пакет от санкции срещу „Росатом“

"Прекъсването на връзките с Русия ще бъде катастрофа за нашата ядрена централа, защото проектът е руски." Така председателят на Агенцията за ядрено регулиране Цанко Бачийски коментира евентуални санкции от Европейския съюз в областта на ядрената енергетика, предаде bTV .

„По специално това, върху което може да се отрази налагането на такива санкции, е управлението на отработеното гориво. На второ място – на намерението на централата да продължава своята работа още 30 години. При всички положения там се нуждаем от подкрепата на главния конструктор и главния научен ръководител на проекта, така че - много е важно да внимаваме, когато се надигат такива гласове за налагане за санкции в ядрената сфера“, допълни той.

Унгария, България, Финландия и Словакия са против налагането на пакет от санкции срещу „Росатом“. Налагането на санкции в тази сфера поиска Украйна заради контрола на Русия върху Запорожката АЕЦ. Според украинския президент Володимир Зеленски ръководството на руската ядрена компания трябва да бъде добавено към списъка на санкционираните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари