Директор намали заплатата си, за да увеличи тези на персонала

1
Така, всичките му подчинени започнали да получават минимална годишна заплата от 70 хиляди долара
Така, всичките му подчинени започнали да получават минимална годишна заплата от 70 хиляди долара

Изпълнителният директор, който намали заплатата си, за да вдигне тази на служителите си, отново влезе в новините с достойна постъпка.

Дан Прайс, който е начело на компания за кредитни карти, обяви във вторник, че всичките му подчинени в новия офис, открит в Айдахо, ще получават минимална годишна заплата от 70 хил. долара. Обещанието е това да се случи до 2024 година.

“Днес откриваме новия ни офис в Айдахо и искам да съобщя, че всичките ни служители ще започнат да печелят по 70 хиляди долара на година. Благодарен съм, че работя с такъв невероятен екип и съм радостен, че мога да им върна услугата за усърдната работа, се казва в съобщението на Прайс в Туитър.

Това не е единствената такава постъпка на изпълнителния директор. През 2015 година, той реши да вдигне заплатите на служителите си, след като прочита статия за това, че по-добрият приход вдига настроението на хората. Така, всичките му 120 подчинени в офиса в Сиатъл започнали да получават минимална годишна заплата от 70 хиляди долара, пише tialoto.bg.

За да постигне това увеличение, Прайс намалява собственото си възнаграждение с 90%. Той признава, че ходът му значително е подобрил живота на служителите му, като 10% от тях са си купили къща за първи път в живота си.

Историята на Дан Прайс веднага обиколи света и послужи за пример на други работодатели, които направиха същото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари