Директор на училище карал българчета да учат турски език

0
Директорът на основното училище в село Тодор Икономово карал децата да учат езика въпреки тяхното нежелание
Директорът на основното училище в село Тодор Икономово карал децата да учат езика въпреки тяхното нежелание

Районният инспекторат в Шумен е установил нарушения в училище „Панайот Волов“ в село Тодор Икономово, община Каолиново, Шуменско.

Директорът на основното училище, който в момента е временно изпълняващ длъжността - Билял Руфи, карал децата в училището да учат турски език въпреки тяхното нежелание.

Руфи е заел длъжността, след като предишният директор се е пенсионирал, пише OFFNews.

Сигналът подаде в парламента народният представител от "Атака" Магдалена Ташева, а отговор на въпроса й даде министърът на образованието Меглена Кунева.

„Децата искат да учат английски език, учителите в училището протестират, има дори камери, които следят какво става в училището, а на българските ученици е забранено да влизат в деловодството“, обясни проблеми в училището Ташева.

Тя каза още, че в селото има петиция, подписана от 168 души, които искат директорът на местното училище да бъде отстранен от поста.

Министър Кунева отговори, че в училището тече проверка, но за процедурите е необходимо време. Тя все пак каза, че Районният инспекторат в Шумен е установил наистина нарушения срещу директора и в момента тече дисциплинарна процедура. Със случая се е заела и районната прокуратура.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари