Динко събра четата

30
1500 другари ще ни последват веднага срещу бежанците, казва Ловеца на мигранти
1500 другари ще ни последват веднага срещу бежанците, казва Ловеца на мигранти

Няма туй-онуй, стягат отпор

1500 другари ще ни последват веднага срещу бежанците, казва Ловеца на мигранти

Четата за отпор на бежанската вълна стегна Динко Вълев от Ямбол, прочул се като Ловеца на мигранти. Групата от негови верни другари провела първата си сбирка вечерта на 3 март, когато България чества 142 години от освобождението от турско робство.

В същото време повече от 15 хиляди бежанци атакуват гръцката граница и се опитват през южната ни съседка да влязат на територията на Европейския съюз. Този напор на бежанци провокира и Динко да се подготви за отпор, ако мигрантката вълна се насочи към българската граница. Цялата компания на Ловеца на мигранти се е събрала на маса в заведение, в което бумти камина, а от колоните звучи прочутата по цял свят народна песен "Излел е Дельо Хайдутин" в изпълнение на Валя Балканска. Това показва запис от срещата, който е качен в социалните мрежи.

Видеото е гледано над десет хиляди пъти, споделено е от стотици и още толкова са изразили готовност да се включат в четата, която има всички изгледи да нарасне до цяла армия от родолюбиви мъже.

"Момчета, едно че празнуваме Трети март, а другото е, че сме се събрали да обсъдим обстановката по границата. Много хора ми се подиграваха преди: "Динко туй, Динко онуй", но ще дойде време и ще ме пишат в книгите", започва речта си пред другарите Динко. В нея той явно визира първите си публични прояви, когато стана популярен като Ловеца на мигранти при първата притеснителна за ЕС бежанска криза преди около шест години. Тогава Динко от Ямбол тръгна да залавя нелегални чужденци, след като той самият бе станал жертва на кражба от страна на вмъкнали се у нас бежанци от Близкия изток.

"Както виждате, в Гърция е страшно. Не могат да ги озаптят, всичко влиза вътре, така ли ще стане в България?", пита Динко насядалите около масата около двайсетина млади мъже. В един глас те му отвръщат, че не са съгласни Родината ни да последва съдбата на Гърция.

"Аз не съм съгласен това да се случи в България. Абсурд, няма да допуснем такова нещо. Трябва да браним територията си", обръща се един от четниците към Динко.

"Значи не искам да се прави нищо, а и аз няма да правя нищо през главата на държавата", категорично подчертава Ловеца на мигранти и допълва: "Ако се засилят да минават през нашата граница за една вечер, за 24 часа, мисля че 1000 - 1500 човека ще ни последват."

В този момент младите мъже в един глас казват, че са готови да тръгнат веднага да бранят територията на държавата. Един от тях заявява, че за денонощие много повече хора ще последват Динко в случай на необходимост.

"Винаги сме готови за Майка България! Тръгваме и няма да се дадем да ни завладеят държавата", отсича друг от последователите на Динко. За да подкрепи тезата си че смелите и отговорни българи трябва да защитят страната си, Вълев изтъква още няколко аргумента в програмната си реч пред другарите си.

"Аз няма да позволя моите деца да ги е страх да отиват до училище", казва той. Гласове от публиката го подкрепят: "И аз, и аз. Готови сме, няма да го допуснем!"

"Както вие, така и аз, всеки има семейство, и да ме е страх да спя, това няма да стане! Да скачат жена ми и децата ми, защото те нищо не могат да направят, ако ме няма вкъщи и някой ги нападне. Пък и да съм си у дома, те като са 30-40 човека, трябва да вадя колата и да гърмя, за да защитя семейството си. Така че, ако ние се стегнем, ако нещата излязат извън контрол, надявам се, че можем да се справим!", завършва Динко речта си пред четата, а тя го аплодира с възгласи: "Народът е държавата. Да живее България!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари