Димитър Селенски идва в Русе с книга за Левски

0

На 18 ноември, от 18 часа, в залата на Историческия музей, актьорът Димитър Селенски ще представи пред русенци книгата на карловеца Данаил Кацев-Бурски "Истината по предателството на Васил Левски". Като един от учредителите на сдружение "Пазители на българщината", Селенски организира преиздаване на ценната книга със спомени на съратници на Левски по залавянето му. Изследователският труд на Кацев-Бурски от 200 страници е издаден през далечната 1926 г. и днес е малко познат на широката общественост.

Представянето на книгата, харизматичният актьор ще съчетае с изигран от него откъс от пиесата "Великденско вино", посветена на Васил Левски. Инициативата е с подкрепата на местните представители на патриотичното сдружение "Пазители на българщината".

Преди година Димитър Селенски и НФА "Българе" представиха на сцената в родния му Русе спектакъла "Последната нощ на Апостола", в който талантът се превъплъти в 6 различни образа на съвременници на Дякона. Представлението бе по повод 60-годишния юбилей на актьора, удостоен в тази връзка със златна значка "Русе".

Сегашното гостуване на Селенски пред русенска публика е под патронажа на кмета на града Пламен Стоилов. Събитието е с вход свободен и всеки, за когото личността на Васил Левски е пример, е добре дошъл, отправя покана към съгражданите си колоритният актьор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари