Димитър Манолов: Урсула фон дер Лайен „отмени“ пазарната икономика

1
Започваме да живеем в нов свят, Германия си отваря ТЕЦ-вете, ние трябва да ги затваряме
Започваме да живеем в нов свят, Германия си отваря ТЕЦ-вете, ние трябва да ги затваряме Снимка: БГНЕС

Започваме да живеем в нов свят, Германия си отваря ТЕЦ-вете, ние трябва да ги затваряме

Синдикат „Подкрепа“ анализира на редовния си конфедеративен съвет политическата обстановка в страната в навечерието на парламентарните избори. Президентът Димитър Манолов предупреди, че устоите на този свят са поставени на риск.

„Всички, които живеем в тук, сме силно притеснени от случващото се. Започваме да живеем в нов свят. Преди дни Урсула фон дер Лайен „отмени“ пазарната икономика. Светът вече не е този на вчерашните клишета. Може би сега е моментът да отхвърлим тези, които знаем, че са безполезни и не работят за България. Можем да ги заменим с нови“

„Не съм сигурен, че не могат да се отделят пари за РЗИ-тата. Най-често първите отговори към протестиращите са “Не“ и „Няма“, коментира Манолов днешния протест на работещите в регионалните здравни инспекции, предаде БНР.

От КТ „Подкрепа“ са обсъждали също здравния и образователния сектор. „Здравеопазването трябва да престане да бъде търговия, а трябва да стане грижа“, убеден е Димитър Манолов.

В образованието се вършат глупости, защото така се налага, обясни той. „Трябва да се разкъса порочния кръг в образованието. Схемата е такава – „дайте децата си при нас, за да получим пари“. Така се създават недъзи в образованието. Външни фактори му влияят. Дава се възможността децата в училище да правят каквото си искат“.

Не бива да изоставяме ежедневните си проблеми, заслепени от външните фактори и заплахи, убеден е президентът на КТ „Подкрепа“.

„Има неща, на които трябва да повлияем. Например това, което се налагат на българската енергетика и е породено от идеологически фанатизъм. Имаме шанс, че все още произвеждаме повече енергия, отколкото потребяваме, при това на относително прилична цена“

Казват ни, че имаме план за възстановяване и развитие, а срещу него ще вземем няколко милиарда лева, напомни синдикалният лидер.

„Съгласно него, когато Германия си отваря ТЕЦ-вете, ние трябва да ги затваряме. Направихме сметка, че за половин година нашата въглищна енергетика изкарва парите, предвидени в този план. Трябва ли да ликвидираме държавата си, за да угодим на някой алчен олигарх, който иска да открадне няколко милиарда лева?!“.

И при тази предизборна кампания, както и предишните, Манолов избягва срещите с политици. „В България няма дебат за политика. Най-много се лъже след лов и преди избори, казва Бисмарк“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Прилича ѝ, нали?
    https://postimg.cc/PpW2rLk0
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари