Димитър Луджев: Отиде си наглата и корумпирана клика на ГЕРБ и дойдоха млади и възпитани хора

1
При такава промяна е необходим е период на т.нар. политическа ферментация на хора с качества на държавници", смята бившият вицепремиер
При такава промяна е необходим е период на т.нар. политическа ферментация на хора с качества на държавници", смята бившият вицепремиер Снимка: БНТ / стоп-кадър

Според него, премиерът Кирил Петков не е на необходимото ниво за "диригент" на правителството

Как се управлява в дни на кризи коментира Димитър Луджев - един от участниците в програмното правителство на Димитър Попов от декември 1990 до ноември 1991 г. и един от основателите на СДС, бивш вицепремиер и бивш министър на отбраната в кабинета на Филип Димитров.

"Правителството на Димитър Попов свърши много работа. Практически имаше задача да смени съветска тоталитарна система с либерална демокрация, правова държава и пазарна икономика, което означаваше да разбиеш могъщата мрежа на комунистическата партия, това е далеч по-сложно от сегашната ситуация, обясни Луджев. Когато формирахме кабинета "Попов" казахме, че искаме да бъде кабинет на съмишленици. Хора, които споделят нашата ориентация към либерализация и пазарен подход. Там имаше и много силно реформаторско крило", обясни Луджев в ефира на БНТ

Доколко "Демократична България" няма се обезличи и да загуби от тази коалиция, зависи от тях и поведението им - и в парламента, и в управлението, смята Луджев.

"Като че ли увлечени в конюнктурния политически живот, хората забравиха или не забелязаха, че се извърши една генерална промяна в политическия елит на страната. Отиде си онази нагла, корумпирана клика на ГЕРБ и на тяхно място дойдоха млади, възпитани хора, които се стремят към диалог. Тук започва проблемът - при такава промяна е необходим е период на т.нар. политическа ферментация на хора с качества на държавници", смята Луджев.

Според него, премиерът Кирил Петков не е на необходимото ниво за "диригент" на правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари