Димитър Кузманов загуби финала в Братислава

0
Българинът отстъпи в спора за титлата пред квалификанта от Украйна Виталий Сачко
Българинът отстъпи в спора за титлата пред квалификанта от Украйна Виталий Сачко Снимка: Фейсбук

Българинът отстъпи в спора за титлата пред квалификанта от Украйна Виталий Сачко

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов загуби финала на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Братислава (Словакия) с награден фонд 118 хиляди евро.

Българинът отстъпи в спора за титлата пред квалификанта Виталий Сачко (Украйна) с 6:2, 2:6, 7:6(2) за 2:45 часа. Кузманов игра на четвъртия си финал на турнири от сериите "Чалънджър". Той има една спечелена титла до момента в Барселона през 2021 година, информира БТА.

Пловдивчанинът доминираше изцяло в първия сет, в който направи три пробива и един път загуби подаването си. Във втората част Сачко игра по-добре, стигна до два пробива и след 6:2 изравни резултата.

В решителния трети сет двамата си размениха по два пробива, но в тайбрека тенисистът от Украйна взе аванс от 6:1 и без проблем затвори мача.

29-годишният Кузманов осигури 9415 евро и 60 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 223-ото място, но със силното си представяне в турнира той си гарантира завръщане сред първите 200 от понеделник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари