Димитър Гърдев: За да бъде допусната в НАТО една страна, тя трябва да има контрол върху територията си

0
Според него НАТО ясно е заявила, че няма да влезе в директна конфронтация с Русия
Според него НАТО ясно е заявила, че няма да влезе в директна конфронтация с Русия Видео: NOVA

Според него НАТО ясно е заявила, че няма да влезе в директна конфронтация с Русия

Алексей Навални беше с разклатено здраве, почти отровен, няма как да няма упреци към руските власти. Той имаше рядкото мъжество да води битката си от Русия. Това го отличава коренно от останалата част от опозицията. Неговият пример трябва да бъде последван, за да говорим за обединителна фигура. Това заяви международният анализатор Димитър Гърдев за "Денят на живо" по NOVA.

Според него НАТО ясно е заявила, че няма да влезе в директна конфронтация с Русия. "Ако няма нападение върху територията на държава членка, другото са спекулации. За да бъде допусната във военния алианс, една страна трябва да има контрол върху територията си по Конституция. Всяка самоволна инициатива ни лишава от пълната защита на блока. Външният министър на Франция заяви, че евентуално изпратените военнослужещи в Украйна ще бъдат заети с три дейности - разминиране, киберсигурност и изграждане на военно-промишлен капацитет", обясни анализаторът.

"Общият европейски отбранителен пазар годишно е от порядъка на 130 млрд. евро. Въведоха се механизми, свързани с общи проекти. Новият еврокомисар по отбраната ще има много задачи. Постоянното структурирано сътрудничество в областта на отбраната, по-известно като ПЕСКО, беше активирано през декември 2017 г. от министрите на отбраната на ЕС. Малта и Дания не участват в него", обясни той.

По думите му общи търгове за въоръжение е възможно да се случат. "Това няма да доведе до загуба на суверенитет. Заложено е като европейска стратегическа автономия. В момента европейските държави използват 9 бойни танка, 17 вида самолети, много разновидности кораби. Първоначалната стъпка беше общите развойни проекти, след това програми за бойни системи. Съвместното производство е третата фаза на интеграция. Европа трябва да изгради стратегическа отбранителна автономност", заяви Гърдев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари