Димитър Ганев: Десислава Атанасова отива в политическа пенсия

1
Политологът очаква, че ДПС ще подкрепи кабинета на Мария Габриел
Политологът очаква, че ДПС ще подкрепи кабинета на Мария Габриел Видео: NOVA

Политологът очаква, че ДПС ще подкрепи кабинета на Мария Габриел

Очаквам, че ДПС ще подкрепи кабинета на Мария Габриел. С много голяма степен на вероятност тя ще е следващият министър-председател, но това не означава, че ще видим различен стил на управление. Денков и тя имат еднакви профили - компромисни фигури, които ще търсят консенсус. Това заяви за "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA политологът от "Тренд" Димитър Ганев.

"Десислава Атанасова отива в политическа пенсия. Тя няма да изкара пълен мандат поради конюктурни обстоятелства. След това изглежда нелепо да се върне в редиците им. Това би могло да е лично нейно желание, ако не се чувства комфортно или не усеща подкрепа", смята той.

По думите му подкрепата на ДПС е ключова. "В следващите месеци ще бъдат попълнени съставите на почти всички регулатори, както и тези на ВСС и Висшия прокурорски съвет. Линията в ГЕРБ обаче ще остане същата. Партията е вече на 18 години. През по-голямата част от пътя си е била част от властта, това неминуемо означава непрекъснати реформи. В София имаше голямо разместване, а в ПГ също видяхме промени. В местните организации също ще има такива, това може би значи поколенческа промяна", коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари