Димитър Димитров-Кулеманс: Изненадан съм от Цоньо Кюранов. Няма кой да ми дава наклон в живота

2
Помогнах му много да получи концесията на стадиона си горе в кв. "Дружба", никога не е бил притискан от мен, добавя Кулеманс
Помогнах му много да получи концесията на стадиона си горе в кв. "Дружба", никога не е бил притискан от мен, добавя Кулеманс Снимка: bTV

Димитър Димитров-Кулеманс коментира информациите, че му е бил оказван натиск от БФС след събраната подписка за свикване на извънреден изборен конгрес

Натиск от страна на Българския футболен съюз към зоналните отговорници не е имало. Това твърди Димитър Димитров-Кулеманс, който отговаря за този спорт в Русенска област. Вчера (16 август) президентът на "Левски 2000" от Русе - Цоньо Кюранов, заяви, че Димитров му се е обадил с молба да оттегли подписа си от инициативата на Димитър Бербатов за свикване на извънреден конгрес за избори на нов президент.

В крайна сметка бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" и екипът му успяха да съберат подписи от 1/3 от клубовете и да ги входират в БФС.

"Цялата спортна общественост в Русе остана крайно изненадана от изявленията на Цоньо Кирилов Кюранов, който е президент на футболен клуб "Левски 2000". Той развива само детско-юношески спорт, без мъжки футбол. С него сме израснали, семейни приятели сме и аз съм кръстник на дъщеря му. Като председател на Българския футболен съюз на град Русе в продължение на 15 години му помагам безвъзмездно с топки, с пособия, с мрежи и съм му правил доста компромиси. Кюранов е участвал в много конгреси на БФС, никога не е бил притискан от мен да гласува за дадена кандидатура. В момента той има трима футболисти, които играят в Първа лига, негови възпитаници - Георги Минчев, Реан Даскалов и Венцислав Керчев", заяви Димитров, предава bTV.

"Когато той взе трансферни суми за тези 3 момчета, аз му изготвих перфектни документи, които да удостоверяват, че те са били негови футболисти. Тогава той възхваляваше до бога БФС и Борислав Михайлов, че е направил такава наредба, че да получават финансови компенсации за футболист, израснал в даден клуб. Помогнах му много да получи концесията на стадиона си горе в кв. "Дружба". Не знам кой го провокира да изказва своето мнение. Нямам нищо напротив. Ние работим в демократична държава, но можеше да ми се обади, да поговорим. Той не го направи", каза още шефът на зоналния съвет.

Димитров е категоричен, че никога не е бил заплашван с уволнение, както твърди неговият познат.

"Разговори с него съм водил, защото сме много близки приятели. Но никога не съм го притискал, никога не е ставало въпрос за уволнение. Казах му да преосмисли своята позиция спрямо БФС, защото той немалко е взимал от този Футболен съюз. И всичко е безвъзмездно, без да вади 1 лв. В продължение на 15 години не като кръстник, а като председател съм му помагал, защото той изнемогва финансово. Помагам му и за концесия на стадиона. Казах му да си преосмисли позицията, но той е убеден, че трябва да има промяна във Футболния съюз и това са хората, които ще променят БФС. Аз не мога да му променя мнението. Това е подготвена работа с цел Цоньо Кюранов да покаже, че е над нещата и иска промяна в българския футбол. С един свой ход той сложи край на едно 50-годишно приятелство", е мнението на Димитров.

"Аз съм на 64 години, финансово обезпечен човек. Няма кой да ми дава някакъв наклон в живота, защото съм достатъчно минал, от много панаири съм връщан, за това на мен няма кой да ми окаже натиск. Тази работа си я работя от сърце, защото я разбирам и ми идва на душа. Всеки ден се чувам с ръководството на БФС, но никой не ми е искал обяснения защо така се е получило. Знаят моя маниер на работа. Марката "Кулеманс" е марка за точност от Русе, до Видин, до Кулата и до Малко Търново", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари