Димитър Бербатов пред CNN: Ние сме замръзнали във времето

3
Телевизията отбелязва целия казус около мача България - Унгария и погрома в София след това
Телевизията отбелязва целия казус около мача България - Унгария и погрома в София след това Снимка: БТА

Телевизията отбелязва целия казус около мача България - Унгария и погрома в София след това

Си Ен Ен отбелязва и целия казус около мача с Унгария - от преместването му и решението да е без публика до връщането и реакцията от унгарската федерация, че и семейна почивка не може да се планира по такъв начин, както и последвалия протест и погром по улиците на София.

Димитър Бербатов коментира кризата с българския футбол пред Си Ен Ен, предава Дневник. Според кандидата за президент на Българския футболен съюз (БФС) футболът в България е замръзнал във времето.

"Българският футбол е голяма криза. С екипа ми - Стилиян Петров, Мартин Петров - решихме, че е нужна промяна. И започнахме да се борим за тази промяна", започна Бербатов.

Си Ен Ен припомни оставката на президента на БФС Борислав Михайлов след скандала на мача с Англия през 2019, завръщането му, както и конгреса, на който той победи Бербатов през 2021 и заради който все още се водят съдебни дела.

"И друг път са ме побеждавали в професионалната ми кариера, вкарвал съм голове, пропускал съм, губил съм битки. Когато е направено както трябва, няма какво да кажеш. Но когато е направено по грешен начин, трябва да дадеш сигнал на всички какво става", коментира Бербатов.

От БФС посочват, че всичко в конгреса е било според правилата.

Си Ен Ен отбелязва и целия казус около мача с Унгария - от преместването му и решението да е без публика до връщането и реакцията от унгарската федерация, че и семейна почивка не може да се планира по такъв начин, както и последвалия протест и погром по улиците на София.

Бербатов заяви, че системата в българския футбол не работи: "Очевидно е, защото от 2005 до днес, не сме се класирали на нито едно голямо първенство. И това показва как се управлява футбола в България. Националният отбор е лице на федерация, а щом не играе на големи първенства, това показва, че футболът не се управлява както трябва."

Бившият нападател посочи, че няма български играчи, които да играят в големи първенства и няма инфраструктура. От БФС са изпратили позиция до Си Ен Ен, в която признават, че повечето стадиони не са в добро състояние, но посочват "неглижирането от собствениците на клубовете" и "липса на ангажираност" на правителството със спорта.

По думите на Бербатов, той и екипът му са обиколили страната три пъти, за да покажат визията си за управление на футбола.

"Ние сме замръзнали във времето. Още сме в 1994 г. И още си мислим, че така трябва да се правят нещата. Не, вече е 2023 г. Нещата са напълно различни във футбола и това искам да покажа на хората", допълва Бербатов.

Той казва, че екипът му е пратил сигнали до УЕФА и ФИФА относно конгреса. Бербатов заяви, че президентът на УЕФА Александър Чеферин е изразил притеснения за ситуацията, когато двамата са говорили преди.

УЕФА отговаря, че "никога не е имала притеснения относно изборния процес в БФС". В отговор до Си Ен Ен, от европейската федерация казват: "Можем да потвърдим, че УЕФА получи документи по въпроса от г-н Бербатов. Нашата администрация ги прегледа, но не намери нищо подозрително. Има текущо съдебно дело в национален съд, включващо двамата кандидати. УЕФА ще следи напредъка на случая."

Бербатов казва, че ще продължи да се бори за промяна в българския футбол: "Ще успеем, нямам съмнение в това. Ще отнеме време, вече минаха две години. Това не е нещото, което обичам да правя, но съм принуден да правя. Надявам се, че ФИФА и УЕФА ще се събудят и ще опитат да разследват."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Вярно е до някъде
    Защото не остана никой за замръзване ,всички отлетяха ,а тези които остават за на зима до първият сняг са стопени от цени и политическа простория..... Така че Бербо има за какво да се замисли...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари