Димитър Бербатов излезе с обръщение към политиците

0
Намерете разум да се обедините, искаме отговорно правителство, призова Бербатов
Намерете разум да се обедините, искаме отговорно правителство, призова Бербатов

Намерете разум да се обедините, искаме отговорно правителство, призова Бербатов

Димитър Бербатов си написал обръщение към политиците и дори обмислял да отиде в парламента и да го прочете пред депутатите между третите и четвъртите предсрочни парламентарни избори. Сега го открил в телефона си. И го сподели публично, тъй като текстът отново е актуален - преди задаващите се пети предсрочни избори.

Голямата звезда на българския футбол прочете писмото си към политиците в ефира на bTV. Предупреди, че трябва и малко чувство за хумор, но наистина му се въртяло в главата да отиде и да се обърне към политиците. Все пак не искал да губи време за по-важни дела в парламента. На сега - с усмивка, но и с надежда да го чуят, изчете написаното.

"Онзи ден си гледах записки в телефона, попаднах на нещо, което съм си писал след третите предсрочни парламентарни избори, преди четвъртите... Сега отиваме към пети. Та попаднах на нещо, което съм написал тогава. Обаче важи с пълна сила и сега. То е малко романтично, малко наивно... Искам просто да споделя, наблюдавайки какво се случваше, като гражданин на нашата страна, си казах: "Добре, де, няма ли да свърши това нещо, няма ли да се разберат?", обясни Бербатов.

След това рекордьорът по голове за националния отбор по футбол, първи и единствен българин - шампион и голмайстор на английската Висша лига, сподели и за намерението си да се изправи пред депутатите и да им изчете следното:

"Здравейте на всички, ще ви отнема съвсем малко от времето, за което съм ви благодарен. Никога не съм бил част от политическа група или движение. Не мога да си позволя да давам съвети на никого от вас, тъй като не съм бил във вашите обувки, не ми се е налагало да вземам решенията, които вие вземате. Но, ако тръгна да го правя - повечето от вас не са били в моите обувки или в обувките на професионален футболист, но постоянно дават съвети как е правилно да се рита футболната топка. Искам да ви помоля нещо като гражданин на България: Моля ви, намерете решение и направете това, за което сме ви изпратили в този парламент - да ни представлявате достойно, справедливо и моралният ви компас винаги да сочи в правилната посока. Да намирате решения, да решавате проблеми, да помагате на народа си. Знам и предполагам, че не е толкова лесно, колкото ние гледаме от страни и мислим, че е.

Но достатъчно време мина, започваме да се изморяваме, започваме да страдаме и да се разочароваме. Надявам се, че ако има нови, поредни и, дано, последни предсрочни избори, намерите силата, разума и волята да се обедините. Искаме отговорно и справедливо правителство. Ако сте забравили надписа на сградата, в която работите, моля ви, погледнете го. Във вашия случай това важи сто процента - Съединението прави силата. Може би трябва да го поглеждате всеки път, когато влизате - Съединението прави силата. Може би трябва да го поглеждате всеки път, когато излизате - Съединението прави силата. Това послание е толкова кратко, толкова ясно и толкова истина има в него, но в същото време е трудно за изпълнение. Разбира се, това са думи и както често се случва, се забравят или ще бъдат забравени. Или просто не се повтарят често от нас. Но в накрая - дела трябват, а не думи. По тях ще ги познаете. Дано намерите скоро решение в името на народа си. Благодаря ви за вниманието и успех!"

Димитър Бербатов обяви, че той и екипът му няма да се откажат от битката за справедливост за българския футбол. "Няма как да не съм оптимист. На база на това, което правя и на база на това, което виждам. Цялата футболна общественост иска тази промяна. Аз съм тук и няма да се откажа", каза Бербатов.

"Държавата трябва със сигурност да бъде партньор на Българския футболен съюз и да подкрепя футбола. Това в момента няма как да се случи - и преди не можеше, сега пак няма да се случи. Но ще се случи в бъдеще, когато ние влезем в управление на българския футбол, тъй като едно от първите неща, които трябва да направим, е да потърсим държавата за помощ, за да сме партньори. Заедно трябва да строим - инфраструктурно - стадиони, но да строим също така и морални ценности. Футболът също започва от децата и ние първо трябва да правим от децата, ако не друго, то поне добри хора. И аз ще съм първият, който, ако не всеки ден, през ден ще съм при държавата, за да ѝ казвам, че трябва да работим заедно. И ще работим заедно", заяви Димитър Бербатов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    tom
    Бербатката е пич
  • -9
    3
    Петър Мисурски
    Бербатов е прост футболист и не вижда проблема. Не е проблема в това , че са разделени политиците. Проблемът е , че макар и разделени те действат в учудващ синхрон като слугинаж на Русия на злото. Ако се събереш с зъл и мизерен човек , не те очаква нищо друго освен и ти да станеш зъл и мизерен. Та решението е доста просто на пръв поглед и то е: Изринете всичко без изключение в мръсния канал, включително и такива глупаци като Бербатов, изключете руснаците от всякакви проекти и почнете отново. Изриването на руснаците от всякакви проекти , най-вече в енергетиката, ще прекъсне автоматично действията на руско-българската мафия. Как си мислите , че с нови и честни партньори може да оживее тая нагла мафиотска сган?!
  • 11
    2
    Балканеца
    Бербатката е пич от класа и излезе мъжкар. Направи добра кариера и вероятно спечели добре, разпознаваем и уважаван в Англия и Германия, можеше да си грабне жената и децата и да си гледа спокойно живота някъде там. Вместо това е тук и се бори с л@йната в родния футбол. Прилича малко на едни други българи от преди век и нещо.. здраве и успех му пожелавам.
  • -3
    1
    ...
    Митьо на народа е нужен хляб, мляко и наши плодове и зеленчуци. Осигурете първо тях, после ще видим кое ще подхванем.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари