Дилян Саманджиев отправи питане до кмета относно засилване на мерките

5
Ще има ли въведен вечерен час на територията на Община Русе?
Ще има ли въведен вечерен час на територията на Община Русе?

Общинският съветник от ПП "Възраждане" Дилян Саманджиев отправи питане до кмета на Русе относно засилване на мерките за борба с COVID-19 на територия на Общината. 

За мен лично няма съмнение, че трябва да се сложат КПП-та в кв. "Тракция" и кв. "Селеметя", понеже там преобладава население от малцинствата, което е известно със своята недисциплинираност.

Ако се мине по домовете им и се направи една анкета,колко са се прибрали от чужбина в последните 2 -3 седмици,числото ще е значително,а друг въпрос е дали изобщо спазват карантина.

В общините Казанлък, Сливен, Ямбол и т.н. , направиха точно това, за да намалят риска от разпространение на заразата, точно в такива махали в които преобладава такова население.Вечерен час също е необходим,за да може да се намали още повече риска от разпространяване на заразата.

Това направиха общини като Стара Загора, Смолян, Чепеларе, Белица, Козлодуй Елин Пелин, Нова Загора, Костинброд, Мъглиж Аврен, Бяла, Тервел и т.н. Аз изхождам от тази максима, че колкото са по-крайни мерките в такава ситуация, толкова по-бързо ще приключи  извънредното положение и ще можем да се върнем към ритъма на нашето ежедневие, както и бизнеса ще заработи нормално“, заявява Саманджиев.

Ето текстът на питането:

"Чрез Общински съвет – Русе

до Пенчо Милков, кмет на Община Русе

ПИТАНЕ

от Дилян Саманджиев, общински съветник

Относно: Засилване на мерките за борба с COVID-19 на територия на Община Русе.

Уважаеми господин Милков,

Моето питане е с оглед на създалата се нова ситуация на територията на Община Русе, а именно, че има заразен русенец с COVID – 19.

Мерките, които са взети до момента, определено дават резултат, защото Русе е един от последните областни градове, който не беше заразен до този момент.

В медийното пространство излезе информация, че заразеният се е подложил на карантина, но при положение, че е ходил в агенция за недвижими имоти и в магазини, не може да се говори, че няма риск от разпространението на заразата, въпреки взетите мерки до момента.

В някои общини на Република България местната власт наложи вечерен час, като мярка за разпространението на COVID – 19. Това са: Стара Загора, Смолян, Чепеларе, Белица, Козлодуй, Елин Пелин, Нова Загора, Костинброд, Мъглиж, Аврен, Бяла, Тервел и др.  В други общини (Казанлък, Сливен, ямбол, Нова Загора и др.) се предприеха по-сериозни мерки, като се въведе контролно-пропускателен режим в ромските квартали, който са известни със своята недисциплинираност

С оглед горното желая писмено да ми отговорите на следните 2 въпроса:

1.    Ще има ли въведен вечерен час на територията на Община Русе?

2.    Ще има ли и кога поставяне на контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на кв. Селеметя и на кв. Тракцията?

Питането правя на основание чл. 103, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на ОбС-Русе, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

С уважение,

(Дилян Саманджиев)"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари