Дилъри на дрога все по-често вербуват ученици

0
Има невероятен отлив от хероина на нашия пазар, заяви инспектор Петьо Петков
Има невероятен отлив от хероина на нашия пазар, заяви инспектор Петьо Петков Снимка: архив

Столичната полиция е установила, че разпространителите на наркотици все по-често вербуват ученици, които продават дрогата вътре в самите училища, а около сградите почти не се срещат дилъри.

Най-масово пласираните в софийските училища наркотици са амфетамините и марихуаната. Често тези наркотици се предлагат под други имена, с цел да привлекат интерес, обяви пред "Хоризонт" по БНР инспектор Петьо Петков от СДВР:

"Всяко едно нещо, което по една или друга причина е чуто за него, което се явява като някакъв шлагер, а тези наименования, някои от тях така ги слага, за да бъдат по-интересни. Иначе наркотикът е един и същи, но наименованията в повечето случаи са такива, че да водят едно любопитство - това, което те искат по някакъв начин или са чули, че го има на пазара, а то е най-обикновената марихуана, само че на нея вече ѝ е сложено едно друго име, което я прави по-атрактивна".

Инспектор Петьо Петков разказа още, че хероинът почти не се употребява от младите хора в София:

"Хероинът мога да кажа, че от доста време младите хора в България го пренебрегват. Хора с нисък социален статус го използват все още хероина, но има невероятен отлив от хероина на нашия пазар. Едно, че липсва като субстанция. Явяват се негови аналози, които са доста отвратителни и младите хора се отказват след първата или втората употреба".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари