Дигитализираха първата книжна колекция в библиотечния фонд на Русенския университет

1
Университетската библиотека разполага с библиотечен фонд от над 440 000 тома
Университетската библиотека разполага с библиотечен фонд от над 440 000 тома

Университетската библиотека разполага с библиотечен фонд от над 440 000 тома

Дигитализирана е първата книжна колекция в библиотечния фонд на Русенски университет "Ангел Кънчев".

Инициативата е реализирана с проект по фонд "Научни изследвания". Партньор на висшето училище е Регионална библиотека "Любен Каравелов". Всички дейности се осъществяват под егидата на ректора акад. Христо Белоев, предаде КИС 13.

Русенският университет дигитализира първата книжна колекция във фонда на Университетската библиотека, като най-старите заглавия в нея датират от 1886 година. Колекцията може да бъде разделена условно в две основни направления – хуманитарни и инженерни науки.

Дигитализацията позволява на студентите да имат достъп до тези ценни заглавия през телефоните си.

Библиотеката при Русенски университет "Ангел Кънчев" функционира като център за научно-информационни ресурси, който подпомага учебния процес и научно-изследователската дейност. Има висока степен на автоматизация и осигурява метаинформация за академичната общност и специалистите в региона. Разполага с библиотечен фонд от над 440 000 тома.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Иновация
    За да останат съхранени за идните поколения, в ход е дигитализацията на непостижимите и гениалните публикации на семейството на павликенския капацитет - баща, син и снаха, превърнали университета във семейно феодално владение, което ще се предава на всяко следващо тяхно поколение. .
  • 7
    2
    Постижение
    Дигитализирана е книгата за технология на оране на наклонени терени с автор известния павликенски и азиатски гений в областта на тракторните науки и повелител на междугалактическото академично пространство.
  • 5
    1
    Ценител
    Да не забравят да дигитализират и Докторската дисертация на отличника на випуска и Доктор на юридическите Науки. Абе на онова безлично либийско недоразумение.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари