Диана Русинова: Най-опасните участъци са проходът "Витиня" и планинските проходи

1
"Въоръжете се с търпение!", съветва пътният експерт
"Въоръжете се с търпение!", съветва пътният експерт Видео: NOVA

"Въоръжете се с търпение!", съветва пътният експерт

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики със съвети за безопасно шофиране при зимни условия. Основното, което тя препоръча, е на път да се тръгва със зимни гуми.

Въоръжете се с търпение! Проверете гумите, чистачките и заредете резервоара догоре. Карайте внимателно и не изпреварвайте снегопочистващата техника”, призова Русинова, която подчерта, че обстановката е усложнена, предава NOVA.

Преди тръгване на път тя препоръча да се направи проба за колко време автомобилът ще успее да спре при различни скорости.

Пътният експерт подчерта, че опасните участъци при зимни условия са проходът „Витиня”, където са съсредоточени тунелите и всички планински проходи. „Трябва да се шофира с ниска скорост. Опасно е навсякъде, защото просто вали сняг”, каза още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Климбо
    Aman ot tozi travers...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари