Диана Русинова: На практика липсва контрол върху обществения превоз на пътници през нощта

1
От Европейския център за транспортни политики вече са посетили мястото на инцидента, случил се тази нощ с румънския автобус на главния път Русе - В. Търново
От Европейския център за транспортни политики вече са посетили мястото на инцидента, случил се тази нощ с румънския автобус на главния път Русе - В. Търново Снимка: Мартин Георгиев, NOVA

Спирането в крайпътни отбивки, трябва да се случва, само ако трябва да бъде отстранена повреда по автомобила 

Според Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики в България липсва контрол на пътя през нощта при извършване на обществените превози на пътници товари, което много често води до инциденти на пътя. Според Русинова причината е, че Автомобилната администрация не разполага с достатъчно служители, които да поемат и контрола на превозите през нощта, предаде БНР.

Тя коментира още, че спирането в крайпътни отбивки, трябва да се случва, само ако трябва да бъде отстранена повреда по колата и автомобилът трябва да бъде сигнализиран с триъгълник, а пътниците да бъдат със светлоотразителни жилетки.

"През нощта, на практика, общественият превоз на пътници и товари няма никакъв контрол върху него, тъй като Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" няма служители, които да работят през нощта. Много често заради това се получава така, че се случват пътни инциденти именно с обществения превоз на пътници и товари през нощта. В случая инцидентът е тежък, защото пътят е изключително натоварен и тежък, с изключително интензивен трафик, на който водачите редовно нарушават правилата за движение. Вие ги наричате "крайпътни отбивки", аз ще кажа, че става дума за площадки за аварийно спиране, в които не се спира и да ги използвате като тоалетна, а се спира, единствено когато има някаква авария и съответно автомобилът се обозначава с триъгълник, а хората си слагат светлоотразителни жилетки."

От Европейския център за транспортни политики вече са посетили мястото на инцидента, случил се тази нощ с румънския автобус на главния път Русе - В. Търново, каза още Диана Русинова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    123
    НЕ Е ВЯРНО ! ОТРЕПКИ ! НЕ ЛЪЖЕТЕ ! ДАИТО СЕДИ ДЕНОНОЩНО ПРЕДИ КРЪГОВОТО НА МОСТА, КЪДЕТО ЗАВИВАТ ЗА КАНТАРА КАМИОНИТЕ. АМА ТАМ Е ПАРАТА. СКУБИМ ШОФЬОРЧЕТАТА ДРЪЗНАЛИ ДА СМЕНЯТ КАРТА В ЧУДОВИЩНАТА ОПАШКА ИЛИ СЛОЖИЛИТЕ МАГНИТ. ДАИТО Е ТАМ Д Е Н О Н О Щ Н О ! ТАМ КЪДЕТО СА ПАРИТЕ ГИ ИМА. НЕ ГИ ЧАКАЙ В ХРАСТИТЕ СЛЕД КУЦИНА.
  • 0
    1
    Ппрп
    Има много да учат Няма как да им набиваш постояно законите ,а те правят каквото искат и както им е кеф А после, много разплакани майки и близки
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари