Диана Ковачева: Потребителите ще се окажат в абсурдна ситуация, засипана съм от жалби!

1
Хората ще трябва да плащат висока цена на топлоенергията при ниска на газа, уточни омбусманът
Хората ще трябва да плащат висока цена на топлоенергията при ниска на газа, уточни омбусманът Видео: bTV

Хората ще трябва да плащат висока цена на топлоенергията при ниска на газа, уточни омбусманът

Потребителите ще се окажат в абсурдната ситуация да плащат висока цена за топлинната енергия при ниски цени на природния газ. Това е недопустимо“, каза в ефира на bTV омбусманът Диана Ковачева.

Това се очаква да стане от 1 юли, след като ДДС-то за природния газ и топлоенергията се върне в стария си размер - 20%.

Трябва да се вземе предвид актуалната цена на природния газ, а не за следващата година хората да плащат високи цени, които на практика ще бъдат подплатени с тези 20% ДДС. Не е зле със закона за бюджета да се предвиди по-ниска ставка на ДДС за топлинната енергия“, допълни Ковачева.

По думите ѝ проблеми има и с цените на водата.

Няма никаква връзка между качеството и предоставената услуга за водата. Засипана съм с жалби. От ж.к. „Борово“ получих 100 жалби в един ден от хора, които са били изненадани от много дълга авария и профилактика на топлата вода“, обясни омбудсманът.

Тя съветва хората да търсят проверка на сметките си, ако смятат, че те не отговарят на реалността.

Диана Ковачева е изпратила екип от експерти на проверка в Берковица и Боровци - едни от най-тежко пострадалите райони след наводненията.

Разумно е да бъде изпратена психологическа помощ, за да разговарят с хората и те да преодолеят стреса. Разчистването върви, има дезинфекция“, каза тя.

По думите ѝ има изпратени около 180 сигнала от пострадали, но само 12 заявки за обезщетения. Според нея обезщетенията трябва да са адекватни на нуждите на хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари