Диана Иванова: Излязохме с чиста, позитивна и открита кампания

1
Апелирам на втория тур не да водим битки и да воюваме помежду си, а да се обединим, заяви канидатката на ГЕРБ в Русе
Апелирам на втория тур не да водим битки и да воюваме помежду си, а да се обединим, заяви канидатката на ГЕРБ в Русе

Резултатът, който постигнахме на местните избори в община Русе, е успех, тъй като аз тръгнах от стартова позиция на гражданин, а не на политик. Показахме, че гражданският дух в Русе е жив, надявам се на балотажа да покажем и мъдрост. Благодарна съм на русенци, които показаха, че искат Русе да е гражданите, и на структурите на ГЕРБ, че видяха в мен промяната“, заяви на пресконференция кандидатът за кмет на Русе от ГЕРБ Диана Иванова.

Тя определи получената подкрепа и участието си на балотаж като успех и огромен опит, който ще й помага и за в бъдеще. „Апелирам на втория тур не да водим битки и да воюваме помежду си, а да се обединим център и дясно, а защо не и всички, каквито примери има в историята на Русе“, каза още Диана Иванова, предава Русе Медиа.

Областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев коментира и резултатите на партията в областта. ГЕРБ печели на първи тур в Бяла, Борово, Иваново, Сливо поле и Ценово, а на балотаж отива в Русе и Две могили. Броят на общинските съветници на ГЕРБ в областта се е увеличил с десетина души спрямо предишния мандат, като в част от общините ще има пълно мнозинство. В Русе съветниците ще бъдат между 13 и 15, но това ще стане ясно след излизане на окончателните резултати.

По отношение на по-ниския вот за ГЕРБ Нунев призна, че резултатът невинаги е такъв, какъвто се иска, но през 2015 г. ситуацията е била различна – изборите за кмет на Русе са били след един успешен мандат. Докато сега постигнатото отговаря на реалната политическа ситуация в момента – има много кандидати, които са работили сериозно, и са привлекли избиратели към себе си.

Пламен Нунев също изрази намеренията на ГЕРБ да търсят обединение на дясното за втория тур на изборите в Русе. „Русе е десен град. Имаше трима кандидати за кметове от дясното пространство и ще призовем всички избиратели да се обединят“, заяви той. Предстоят и конкретни разговори с отделните политически сили за пълна консолидация на дясното.

Общинският координатор на партията Росен Даскалов също определи резултата от първия тур като успех. „Целта ни беше фокусът на партията да бъде върху хората, без да имаме възможност да участваме пряко в работата на общината. Много вярвам, че партията ще бъде основен стожер за позитивните неща в кампанията и нашия град“, заяви той.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари