Диана Дамянова: Ротация ще има, въпросът е как ще седнем обратно в скута на Пеевски

0
В момента се губи тази част от електората, която разчиташе на това ПП да накажат Борисов, коментира експертът
В момента се губи тази част от електората, която разчиташе на това ПП да накажат Борисов, коментира експертът Снимка: bTV

В момента се губи тази част от електората, която разчиташе на това ПП да накажат Борисов, коментира експертът

Денят на ротацията наближава. Трябваше да е 6 март, но от ГЕРБ начертаха план график с крайна дата 8 март и намерение да бъде изготвено коалиционно споразумение.

Ще продължи ли съвместното управление на двете големи парламентарни сили?

Ротация ще има, въпросът е как ще седнем обратно в скута на Пеевски. В момента това, което легитимира управлението на ПП-ДБ, е обещанието за съдебна реформа“, коментира в предаването „Тази събота“ PR по bTV експертът Диана Дамянова.

Беше време да се направи коалиционно споразумение. Истината е, че електоратът на ПП-ДБ не беше готов да признае думата „коалиция“, скриха я зад думата „сглобка“. Сега е дошъл моментът и е редно да подпишат някакъв договор“, коментира още Дамянова.

„Силата, с която замахна ПП-ДБ, за да подмени договореностите, които вече ги имаше написани на хартия, дава сега обратна сила на Борисов“, коментира тя.

Според нея ПП-ДБ и ГЕРБ ще се разберат, защото Бойко Борисов няма причина да отиде на избори, тъй като след тях ще се окаже в идентична ситуация. В същото време ПП-ДБ пък ще се окажат с още по-малък процент.

„Избирателят е доста капризен – той не иска да бъде лъган. В момента се губи тази част от електората, която разчиташе на това ПП да накажат Борисов“, коментира Диана Дамянова.

Според нея и ДПС не е готово да отиде на избори, защото те искат да се разширят и да вземат по-видимо място в политическия живот.

ДПС не е делегитимирана партия и много груби грешки правят хората, които смятат, че Движението е нещо лошо. Гражданският мир в България се дължи на ДПС преди 30 години“, коментира още PR експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари