Дежурни екипи по празниците ще правят проверки по сигнали на недоволни клиенти

0
От КЗП припомнят, че не винаги по-ниската цена на стоката е залог за добра покупка
От КЗП припомнят, че не винаги по-ниската цена на стоката е залог за добра покупка Снимка: Dunavmost

Комисията за защита на потребителите (КЗП) е осигурила дежурни екипи по празниците. Те ще правят проверки по сигнали на недоволни клиенти.

Консултации гражданите могат да получат на телефона на потребителя 0700 111 22.

От КЗП припомнят, че не винаги по-ниската цена на стоката е залог за добра покупка. При покупка от магазин трябва да се иска тестване на стоката, защото за разлика от интернет търговията, при продажба от търговски обект служителите нямат право на отказ.

В периода на голямото пазаруване по Коледа и Нова година и непосредствено след празниците броят на жалбите скача с 10%, показва статистиката на КЗП.

Близо 540 хил. българи ще пътуват по празниците, сочат данни на Института за анализи и оценка в туризма. Тези, които са резервирали ресторант или хотел, но офертите се разминават с предлаганото, трябва да реагират веднага на място и да поискат услугата да се приведе в съответствие с условията на офертата. Ако търговецът не е в състояние да го направи, е нарушение, които подлежи на санкция. Възможно решение би било потребителят да бъде компенсиран чрез някакви допълнителни услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари