Деян Николов: Разпарчетосването на Паметника на Съветската армия е престъпление в особено големи размери

1
Паметникът не се демонтира, а унищожава и това става със сила
Паметникът не се демонтира, а унищожава и това става със сила Снимка: bTV

Паметникът не се демонтира, а унищожава и това става със сила

Паметникът на Съветската армия няма да бъде отнесен в музей, защото там няма място, той не се демонтира, а унищожава и това става със сила. ПП-ДБ станаха символ на беззаконието в страната, държат се фашистки. Фашизмът е налагане на мнението на определена група хора със сила. В момента няма заповед за демонтажа. Ако се спазва законът, процедурата е много сложна. Това заяви общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов в предаването „Лице в лице” по bTV.

По думите му става дума за културна ценност. „Това, което се случва е на база заповед на един анонимен районен кмет. За тях това е някаква обикновена постройка и не се зачитат наредбите. На база заповед за обезопасяване го разпарчетосват”, не спести критиките си той.

„Искаме да започнем да се занимаваме с важните въпроси на София и за страната. Все още има клони по улиците на София, един месец след бурята. Паметникът предлагаме да си остане там, където е. Ако някой реши да го демонтира - да спази всички разпоредби”, подчерта Николов.

Той бе категоричен, че трябва да се проведе референдум за съдбата на паметника.

Общинският съветник от "Възраждане" каза, че прокуратурата може да спре тези действие, ако са незаконосъобразни. „Стойността на този паметник е 20 млн. лева. Това е длъжностно престъпление в особено големи размери. За това се наказва със затвор”, предупреди той.

„Пренасяме протеста в институциите, защото не може незаконността да се толерира”, обяви Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    ттт
    Преди няколко месеца приказвах с една украйна която е беженка тук в България и тя ми сподели следното след като се намира тук в България малко повече от една година започва да вижда че обстановката става същата както и в Украина т.е. схема и плана по който върви България е същия по който мина Украина и това започна не от 24 февруари 2022 и дори не през 2014 а по рано. И незаконото премахване на паметника просто потвърждава думите и. Посолсвото не измисля нови планове за разваляне на държавите едина и съща схема се изпослва на всякъде. Съга в България премахват паметника ( в Украина пак има много премахнати паметници) следващата стъпка каква е? Вижте история на Украина и ще разберете. Българския майдант и 100-те жертви ....
  • -7
    1
    РУК за Руша
    Разпарчетосването на Памeтника на Гнусния Рашистки Окупатор е най- прекрасното нещо, което се случва на Майка България в последните 30 години! Слава Украина! Да живее България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари