Деян Кюранов: Страната не върви зле, обаче всички пищим на умряло

0
Това, което чуваме, не е което хората мислят, а това, което хората говорят, заяви политологът
Това, което чуваме, не е което хората мислят, а това, което хората говорят, заяви политологът Снимка: Надежда Чипева / Капитал

"Почти 5% нараства БВП, страната не върви зле, обаче всички пищим на умряло."

Това заяви пред БНР политологът Деян Кюранов от Центъра за либерални стратегии.

"Това, което чуваме, не е което хората мислят, а това, което хората говорят. В момента някой да каже, че е добре, знае, че е крадец, лъжец, едва ли не убиец. Такава е общата линия в момента у нас. Това е, което се чува от преобладаващите медии. Това е, което хората смятат, че е правилно да се говори."

От световните неща зависи колко ще струва олиото у нас и реалната политика започва да се промъква сред хората, подчерта Деян Кюранов.

"Ще започнат за осъзнават, че от техния избор зависи нещо. Има податки за това."

Дали ще бъдем обърнати на Запад и против Русия или ще бъдем обърнати към Русия и против Запада – не е както Борисов се оправяше – и така, и така, коментира политологът в предаването "Преди всички".

Не е предвидимо кое е по-добре за ПП и ДБ – дали да се явят заедно или поотделно, смята Кюранов. По думите му това не е особено важно и е "малко като политическа клюка в момента", тъй като в бъдещ парламент те ще си сътрудничат.

Деян Кюранов не е привърженик на тезата, че може да влезем в ситуация на квазипрезидентска република с поредица служебни правителства.

"Да преброим пилците наесен."

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    darkaveng
    Щом е либерално джендърче недоклатено, значи требе да верваме! Де гиди идиоти, бегайте у козяк, а после у фащ, и се не връщайте! Никога! Анадънму?
  • 3
    4
    Махлебашиева
    Чудя се докога платени ананлизатори, стратези, социолози и журналисти ще правят такива нелепи тенденциозни внушения, на които самите те не вярват и които животът около нас и всички хора ежедневно опровергават. Държавата България въври от зле на още по-зле, защото сме затънали в тежка политическа криза, а редом с нея има поне още няколко кризи- енергийна, здравна, водна. Кризата на доходите е най-жестока и се усеща най-осезаемо. Но господинът анализатор си седи в удобния климатизиран кабинет и дрънка измислици, щото има стабилни и огромни доходи и хич не го е грижа за масата хора.
  • 11
    3
    плюс-минус
    Не съм съгласна, че инфлацията била 15 %. Много стоки от първа необходимост нарастнаха с над 50 процента. Хляб, мляко и други хранителни стоки си купувам всеки ден и виждам как растат цените им. Но например бойлер си купувам на десетина- петнайсет години веднъж.
  • 12
    2
    ""##
    Страната не вървяла зле!? Целият свят върви на зле, ние обаче не сме вървели зле. А бе пич, дори Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш заяви, че човечеството е на ръба на колективно самоубийство.И какво ни е добре? Сушата, инфлацията, ежедневно повишаващите се цени, продажните идиоти, които само се сменят във властта? За ръчичка ни водят. А това е само началото, зимата още не е дошла.Най мизерстващата държава сме в ЕС. Години наред продажници си играят хазарт със сигурността на държавата в угода на чужди интереси, но от либерални стратези какво да се очаква?
  • 12
    1
    ...
    „Почти 5% нараства БВП, страната не върви зле...“ обаче инфлацията за последната година е 15.6%
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари