Девет телефонни измами са предотвратени за два дни

0
Общата сума на нереализираните измами е за близо 100 000 лева
Общата сума на нереализираните измами е за близо 100 000 лева

Девет телефонни измами са предотвратени за два дни в резултат на активните и целеносочени действия на криминалисти от Главната дирекция „Национална полиция“ и ОДМВР в Русе, Варна, Монтана, Сливен и София.

Общата сума на нереализираните измами е за близо 100 000 лева. Три от тях са на територията на ОДМВР-Монтана, четири на територията на ОДМВР-Сливен и две в ОДМВР-София.

В резултат на съвместните действия на криминалисти от ГДНП, ОДМВР-Русе и Варна, на 12 септември в морската столица е задържана 71-годишна жена, изпълняваща ролята на куриер (муле) в извършването на телефонни измами. Фактическото й задържане е станало в момент на вземане на пари, изхвърлени от 65-годишна жена. Става въпрос за 9 225 лева и златни накити. По случая има образувано досъдебно производство във Варна, а на пенсионерката е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа от прокурор от Районната прокуратура в морския град. При последвалите дейности по разследването, на адрес, обитаван от 71-годишната пенсионерка, са открити още около 5000 лева и златни накити, от други две измами, извършени от нея отново във Варна.

Установена е съпричастност на задържаната към още седем измами, извършени на територията на морската столица за общо 15 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари