Децата от социалния комплекс пътуват във времето с помощта на Русенския музей

0

Второ занятие по образователната програма „Русезнание“ ще се проведе на 27 март 2014, четвъртък, от 15.45 ч. в Историческия музей, пл. „Ал. Батенберг“ 3, с участието на децата, посещаващи Центъра за работа с деца на улицата към Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Русе.

Това е второто „пътуване“ в забележителната история на града ни на децата от социалния комплекс. Първата тема разказа на децата историята, свързана с произхода на името на Русе, с покровителя на града и създаването на Историческия музей. Образователната програма на Русенския исторически музей използва интерактивни методи и средства. В първото си занимание децата влязоха в ролята на изследователи на исторически предмети, които трябваше да отнесат към съответното време и какво е било тяхното предназначение.

С помощта на музейния педагог Магдалена Трифонова, по време на второто занятие децата от комплекса ще открият какви съкровища се пазят в залите на музея, ще играят и докато се забавляват, ще научат повече за музея като пазител на ценности, музеят като разказ и музеят – медия.

Инициативата е част от съвместната дейност на сдружение „Еквилибриум“ и Регионалeн исторически музейРусе за популяризиране на културно-историческото наследство на региона, както и за повишаване информираността на обществото към проблемите на децата в риск и техните семейства на територията на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари