Детските ясли и градини в община Русе стават безплатни

4
Таксите отпадат от 1 април
Таксите отпадат от 1 април

Таксите за детски ясли и градини на територията на община Русе ще отпаднат от 1 април 2022 г.

Това предложение е внесено от кмета Пенчо Милков за гласуване от Общинския съвет чрез изменение на Наредба №16 в тези нейни части, касаещи таксите и цените на услуги за посещение на детски ясли и детски градини.

Изменението се налага заради приетите законови разпоредби, които уреждат нормативно отпадането на таксите за детски градини и ясли. Според промените в Закона за местни данъци и такси такса за ползване на детски ясли и градини вече не съществува.

С предвидените от държавния бюджет 84,8 млн. лв. за компенсиране на общините за отпадналите приходи от такси в детските градини и 13,2 млн. лв. за отпадналите приходи от такси в детските ясли и с оглед пълното освобождаване на родителите от заплащане на такси се осигурява пълният размер на издръжка на децата от детски ясли и детски градини.

Срокът за предложения и становища по проекта на нормативния акт е 14 дни, считано от публикуването му на интернет страницата на ОбС-Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    тука
    Тука нито кмета, нито общинския съвет имат думата. Промяната е законодателна и касае САМО таксата. Самият факт, че се случва нещо положително, макар и скромно, предполага, че местната администрация, в частност кмета, нямат нищо общо с това. Вижте улиците - кога са били в по-лошо състояние. Вижте градинките и дърветата - оставени на произвола на прирорадата, с изключение на тези пред общината. Вижте хигиената - мръсотия. Въздуха - като в леярна. Беработица, изключително малко инвестици, емиграция, намаляване броя на населението в града...Само Кмета се прави, че не вижда..
  • 5
    5
    БАЙ МИТЬО
    БРАВО РУСЕ, НО КАК ДА КАЖА ТОВА ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО, КОЕТО ГЛАСУВА 40ЛВ.НА ДЕН ЗА УКРАИНЕЦ, А НИЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ДА ЖИВЕЕМ С 12ЛВ.НА ДЕН. СРАМ ЗА ВАС!!!
  • 5
    4
    Аз съм си аз
    Хора,четете ли какво пише?Отпада само таксата!За храна ще се плаща!В България само затворниците и бежанците са изцяло на държавна издръжка!Децата не съм им важни явно на управляващите!
  • 9
    3
    до 2
    То ясно, че е на кирчо решение, ама уж тоз го предлагал/кирчо-пенчо, един дол дренки/, ама въпросът е за коя такса става въпрос, че подвеждат хората, а отговорът е, че това е само таксата от 10 лева.Всичко останало си го плащаш като поп!!!
  • 5
    2
    daskal
    До 1 - Това е решение на правителството, прието от Народното събрание. Отнася се за цяла България. Разходите се поемат от държавата. Това е.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари