Детски играчки, от които удря ток и причиняват изгаряния

0
Опасно за деца: Електрошок дъвки и играчки запалки
Опасно за деца: Електрошок дъвки и играчки запалки

Оказва се, че на пазара има детски играчки, от които удря ток и причиняват изгаряния.

Те се продават свободно в търговската мрежа и са се  превърнали в истинска мода сред най-малките. Какви са рисковете – провери Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна” по NOVA.

„Черпенето” с дъвка или с диня и банан може да се превърне от майтап в лош инцидент. Стоките, наподобяващи любими за децата герои или храни, са сред най-новите опасни играчки на пазара, показват последните проверки на контролните органи. Част от тях крият риск от токов удар, изгаряне и дори задушаване. През последната година сигналите за рискови играчки са сред най-масовите и в системата за опасни стоки на Европейската комисия.

Електрошок дъвките са истински хит сред учениците от началните класове. Клипове с модерната игра, в която деца се майтапят като се „черпят” с дъвка, биеща ток, се намират и в сайтовете за видеосподеляне. В интернет децата дори се учат как сами да правят опасните дъвки.

След като и компетентните органи категорично установяват, че дъвките могат да са вредни за здравето, продажбата им ще бъде забранена, а всички открити количества – изтеглени от пазара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари