Детска енорийска певческа школа отваря врати в Русе

0
Преподавател на школата ще бъде дякон Орлин Янчев – секретар на св. Митрополия
Преподавател на школата ще бъде дякон Орлин Янчев – секретар на св. Митрополия

С благословението на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум ще бъде открита Детска енорийска певческа школа по източно църковно пеене към Храм "Свети Николай Чудотворец" в гр. Русе.

Преподавател на школата ще бъде дякон Орлин Янчев – секретар на св. Митрополия. За информация желаещите родители и деца могат да се свържат с отец Орлин на тел. 0893 774 484, в енорийския център при Катедралния храм „Света Троица“ на 31 юли, вторник, от 18:00 ч. или в храм „Свети Николай“.

Целта е изучаване на Молебния канон на Света Богородица на български език, а в сряда на 1 август да бъде изпят от 17:00 ч. в храм „Свети Николай“ в Русе. Канонът е адаптиран от гръцки от иконом Кирил Дидов. ОБУЧЕНИЕТО Е БЕЗПЛАТНО! Можете да чуете изпълнение на Канона на страницата на храма, който председателства о. Кирил Дидов.

ЦЕЛ НА ШКОЛАТА: * * * В срок от шест месеца ще бъде заложен/изпробван метод за изучаване на псалтикийното изкуство както следва: 1. Всеки вторник малкия канон (горепосочения) ще бъде изучаван от деца (17:00 – 18:00) и от възрастни (18:00-19:00). 2. Всяка сряда от 17:00 ч. (лятно работно време) и 16:00 ч. (зимно работно време) ще има „изнесен урок“, като същия Канон ще бъде изпяван от самите школници в храм „Св. Николай“ в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари