Децата от ДГ „Слънце“ се включиха в Европейската седмица на мобилността

2

По повод Европейската седмица на мобилността /16-22 септември/ русенската детска градина „Слънце“ на ул. „Доростол“ проведе весел празник с участието на децата от 4-та група

 Те трябваше да покажат знанията си за правилата за движение по пътищата както на теория, така и на практика.

Децата показаха наученото от своите преподаватели за видовете превозни средства, безопасното пресичане на пешеходците и за важността от опазването на околната среда за нашето здраве. Тротинетките бяха избраното средство за предвижване, с което бъдещите първокласници показаха своите умения и бързина, като всички бяха наградени за усилията си. Усмихнат регулировчик напътстваше движението на децата по специално моделираните улици. Празникът приключи с песни и весело настроение.

На събитието присъства началникът на отдел „Транспорт“ Кремена Минева.

Община Русе припомня, че остават още два дни, в които русенци могат да се включат в отбелязването на Европейската седмица на мобилността. Първото събитие, с което децата от Русе ще могат да станат част от общоевропейската кампания, е конкурсът за рисунка на тема „Как да се движим безопасно“ или „Спри! Деца на пътя“. Община Русе организира и конкурс за най-добър макет на тема „Екологичен транспорт“, който да бъде изработен от естествени материали (дърво, листа, камъни, мъх и др.) Третата надпревара е състезанието за най-много изминати крачки „Движи се пеша!“. В него липсват възрастови ограничения и ще могат да отбележат рекорда си от 00:00ч. на 16.09. до 23:59 ч. на 22.09. Участниците в събитията ще бъдат наградени със специална грамота и ще имат възможността да спечелят над 20 интересни награди.

Седмицата на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия за повишаване на осведомеността относно устойчивата градска мобилност. Тя насърчава промените в поведението в полза на активната мобилност, обществения транспорт и други транспортни решения, допринасящи за чистотата на околната среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари